Ktore knihy na vas zaposobili tak, ze ste ich uz 2x necitali?
Za mna Kafkov Proces a 1984. Tie knihy uz nikdy viac citat nechcem, pretoze mam dodnes z nich zly pocit...a to som Kafku cital pred 30 rokmi napriklad.
Ked som bol dieta podobny pocit som mal z Hitchcockovych Strasidiel najstrasnejsich, co vsak, ale vraj nebolo jeho dielo, ale zozbierane pribehy roznych autorov.
Zrovna 1984 je kniha, kterou stoji za to si ji obcas pripomenout. Uznavam, je to hodne ponura a syrova knizka, vic nez jeji zfilmovana verze.
Tech knizek v posledni dobe vychazi tolik, ze mam problem se vracet, i kdybych chtel.
Z přečtených je to Christina od Stephena Kinga. Dle mě vyložený hnus. Začal jsem číst i Tommyknockery, brzy jsem toho nechal. Tohoto spisovatele už prostě nikdy (a vím, že píše dobře, ale tenhle styl mi prostě nesedí). Tisíckrát raději si dám po x-té Bigglesovky nebo klidně Neználka ve Slunečním městě :)
Na druhou stranu, cetl jsi od Kinga treba Svedectvi?
Ne. Jen o tom autě a kousek těch Tommyknockerů.
Na mňa zapôsobilo ohromné množstvo kníh (veď ich mám prečítaných desiatky tisíc), ale žiadnu nečítam 2x, ale ani nepotrebujem. Fotogenická pamäť, by mi to prišlo blbé čítať a vedieť čo sa stane v deji ešte než to prečítam.
Jako že vypadá dobře na fotce?
Mne tohle nevadi, klidne se obcas vracim i k tomu, co znam skoro nazpamet... jak u knizek, tak u filmu
Tak to mám se Setkání s Rámou (Clarke) a Nonstop (Aldiss). Případně s Den Trifidů (Wyndham). Klidně otevřu někde uprostřed a čtu.
Moc bych si přál, kdyby ty první dvě věci vyšly i jako počítačové hry. Ne nutně přesně dějem, ale plnohodnotným prostředím.
Setkani s Ramou by byla docela nudná hra
Pro někoho akčně zaměřeného asi ano. Mě by každopádně velmi zaujal hlavně průzkum prostředí. Ideálně v poměru 1:1![]:)](https://static.poradna.net/images/smiley/evilsmile.gif)
Nabušený PC dneška by to mohl být schopen zvládnout zobrazit.
Kdyz neco nectu podruhe, tak to je spis z toho duvodu, ze to za druhe precteni proste ani nestoji.
Ze bych neco odmitala cist podruhe jen proto, ze to bylo tak pusobive, ze me to desi, se mi jeste nestalo.
Mám to stejně. Ten nadpis mi nejdřív vůbec nedával smysl.
Čtu hlavně seberozvojové knihy, ale něco na pomezí bylo Bad Blood. To jsem pak ještě viděl i jako 2 seriály (HB a Netflix). Kniha byla samozřejmě lepší a detailnější. :) K tomu se ještě nejspíše vrátím.