Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailemAnketa Tipovačka na vývoj v USA

Pozeras sa na celu situaciu zo sucasnosti, nepredikujes buducnost, na tu vzdialenu kasles uplne.
Ja pisem, co bude o par desiatok rokov, aky bude pravdepodobny vyvoj a ze solo staty (vratane USA, ci Ciny) nebudu mat sancu. V kazdom scifi mas Zem rozdelenu na niekolko frakcii a toto caka aj nas. Scenar z 1984 je velmi realny, aj to, ze ziadna z frakci nie je defacto "dobra" a ze sa podobaju na seba viac akoby chceli.
Ty si spravil vo svojom zivote len spravne rozhodnutia?
Myslis, ze EU je spolok geniov? Ze sa nemylia?
Vycitat EU nespravne rozhodnutia je lahke, je ich kopec a kopec ich este bude.
A co tak si spomenut na tie spravne? Co tak vyzdvihnut volny pohyb tovaru a osob, zrusenie ciel, jednotne pravidla, ktore ti kazdodenne ulahcuju zivot?
Par tyzdnov dozadu som bol na par dni v Prahe, nemusel som riesit ziadnu miestnu kartu, nemusel som riesit volania, internet, data. Blbost si povies, pretoze to dnes uz povazujeme za samozrejmost. Ale tuto samozrejmost mame vdaka rozhodnutiu EU a ja som za nu vdacny.
JaFi tvoja kritika je EU je opravnena, na vela veciach sa s tebou zhodnem, ale preco stale len kritizujes a nikdy nepises aj po tych dobrych veciach, ktore nam EU priniesla a prinesie?
Spomenim dalsiu blbost, jednotny standat usb konektorov, co je tiez zasluha EU. Preco sme ich predtym mali niekolko? A zrazu len jeden, co ulahcuje pripojenie akehokolvek zariadenia. Opat bez EU by takato "blbost" nebola a kazdy vyrobca by si robil co by si len chcel.

Slova o tom, ze EU sa riadi nezmyselne su epravdive, EU sa riadi tazko a kopec rozhodnuti komisie je kontroverzne, niektore vyslovene zle, ale stojim si za tym, ze pozitiva EU prevysuju negativa.
Za 50 rokov ak sa EU nevzhopi nas pohlti nejaka vacsia frakcia a nemyslim si, ze zivot pod vedenim nejakeho azijskeho zoskupenia krajin by bol pre nas lepsim.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat