Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Koncesionářské poplatky po schválení zákona

Předem poznamenávám, že zvýšení těch poplatků mi nepřivádí kolapsovité stavy, od poslední změny inflace vyrostla ještě více. A přestože jsem rádio (jakékoliv!) nepustil snad deset let.

Nemohu se ale vůbec ztotožnit s výpočtem poplatku pro firmy, který jsem zaregistroval. Malé firmy (do 25 zaměstnanců?) nic, pak x-násobky měsíční výše. Takže hotel s TV na každém pokoji, když má firma celkem 24 zaměstnanců, nic. A zemědělský podnik se 100 zaměstnanci (a nulou TV přístrojů) dvacet poplatků měsíčně, tedy 36.000 ročně. A nebo třeba výrobní firma s 500 zaměstnanci sto poplatků, přitom TV má možná v kanclu jen ředitel. Že mají zaměstnanci třeba služební mobily, je irelevantní. Už vidím třeba hutníka, jak mezi odpichy sleduje záznam přenosu ze sněmovny na ČT24…

Předmět Autor Datum
To celkova navyseni, kdyz das dohromady navyseni poplatku a rozsireni poctu platicich je vic jak 20%…
Jan Fiala 05.03.2025 17:15
Jan Fiala
Taky jsem se díval, že ty poplatky pro firmy jsou raketa. A vzhledem k tomu, že ve větších firmách j…
Prasak 05.03.2025 17:24
Prasak
A pak se stát diví, že dneska čím dál více firem nemá zaměstnance, ale "externí pracovníky" na smlou… poslední
sharkjdd 05.03.2025 18:33
sharkjdd

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru