Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Slovakistan na ceste k Anarchii a utopický svet.

Jestli nám bloknou plyn z východu nebo západu, budeme na tom úplně stejně blbě. Jsme ale přitom mnohem menším vazalem západu než když jsme byli v RVHP a Varšavské smlouvě; viz třeba dnes situace v Maďarsku nebo na Slovensku. Za minulého režimu by to dopadlo další bratrskou pomocí a instalace Bilaků, Jakešů či Husáků s armádami a stanným právem. A o tom, jak fungovala mezinárodní ekonomika a obchod z pohledu ČSSR v dobách minulých, většina lidí dnes ví velké ho. Že to měl Čuba jinak, na tom nic nemění. Že na sjezdech strany blábolili o výsledcích a zářných zítřcích, také ne. Však ten náš posun - oproti západu - mezi léty 1948 a 1989 jde vidět..

Nějak také nezaznamenávám, že by na nás třeba Francie, Británie chtěli házet atomky, nikdo z nich o tom denně nevytrubuje do světa.

S tou glosou souhlasím, je to jednoznačně nejdůležitější věc, být součástí západu. Ale chápu, že některým se stýská po minulých pořádcích… chápu to u tupoňů, neschopných se postavit na vlastní nohy a přijmout za sebe zodpovědnost. Chápu to u zhrzených komárů, kteří šli od válu. Nechápu to u normálních lidí.

Naštěstí (bez rizika, že tě soudruzi sejmou na hranici) je možno se dnes sebrat a jít jinam.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat