Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Slovakistan na ceste k Anarchii a utopický svet.

Teď ke tvé glose:

Mým jediným kritériem na české politiky u moci je to, aby za každých okolností podporovali a pokud možno posilovali to, že jsme součástí Západu. V podstatě nic víc po nich nechci.

O tom se točí celá glosa.

Podle autora tedy nechce nic jiného, než aby vládní politici posilovali, že jsme součástí západu. Je mu jedno, jestli budou krást, lhát, zadlužovat zemi, kašlat na lidi, lézt západu do zadele, plnit přání západu dřív než je vysloví a dvojnásobně, než je třeba. Hlavní je posilovat, že jsme součástí západu. Tohle chci? Já si tím nejsem tak jistý.

Osobně nechci lézt do zadku západu ani východu. Chci silnou politiku, která bude v první řadě zastupovat zájmy státu a jeho obyvatel.
Byli jsme závislí na energiích z Ruska. Fajn. Jak je to teď? Jsme závislí na energiích ze západu a když nám Němci nepustí plyn, tak plyn nebude. Je to lepší? Není. Dá se s takovou situací vyjednávat? Nedá. Pokud budeš brát energie z obou stran, jsi schopná vyjednávat a přesně tomu se říká diverzifikace, které mají současní politici plnou hubu.
Co elektřina? Proč musíme hnát vše přes Lipskou burzu a zpětně nakupovat? Nemám žádný problém s tím, abychom tam posílali přebytky.
Co jaderná elektrárna a nové bloky? Proč nám to EU milostivě dovolila dostavbu s tím, že musíme elektřinu vyrobenou v nových blocích posílat přes burzu?

Mě připadá, že to je v současnosti jen další extrém, kdy jsme předtím byli satelitem východu, teď jsme satelitem západu.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat