Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Film Vlny

Prave som prisiel z kina, film Vlny.
Odporucam, zaujalo ma ako dobovo dokazal posobit, doteraz neviem, ci nieco tocili v atelieroch, alebo bolo dorabane v PC, kedze v reale niektore veci natocit nemohli. Aj to, ze pouzili dobove zabery, ktore som doteraz nikdy a nikdy nevidel.
K veci...pocas filmu som premyslal, ze Ceskoslovensko malo moznost 2x sa branit agresii...v 38 a v 68 a ani raz ju nevyuzilo.
Oba boje boli vojensky dopredu prehrane, ale ked sa clovek nad tym zamysli keby UA zvolila ceskoslovensky pristup uz davno by kapitulovala a predsa sa drzi.
Takze iba cisto teoreticky...co keby v 38 Ceskoslovensko niekolko mesiacov vzdorovalo Hitlerovi? V tej dobe nebole DE armada zdaleka tak silna, stale sa len budovala (este pocas utoku na FR bola technologicky slabsia ako FR), co my vieme, co by sa stalo? Co keby sa pridali k Ceskoslovnesku ostatne staty, alebo co keby aj nie, ale oslabime DE natolko, ze ziadna II.svetova nezacne, pretoze by potreboval dalsich 5-10 rokov na budovanie armady?

A co taky 68? Tam v mojich teoriach nejdem k vojenskemu stretu, ten by bol tiez zaujimavy, ale skor k civilnemu odporu....co keby sa drviva vacsina obyvatelov postavila voci okupantom? Dokazali by rusaci okupovat stat, kde 90% obyvatelstva voci nim otvorene vystupuje? Asi nie, je to logisticky tak narocne, zeby o nezvladli ani s podporou ostatnych statov.
A naco ti je taky stat, kde ta drviva vacsina obyvatelov povazuje otvorene za agresora?

Mozno sme sa aspon raz mali pokusit branit, tak ako to skusili na prvu dobru UA.

Příspěvek do debaty

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat