Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Film Vlny

To si si veeelmi zjednodusil.
Papierovo RU vs UA bolo na tom pred vojnou podobone ako DE vs Ceskoslovensko v 38. Malo zhltnut UA ako malinu, tie 3 dni boli papierovo realne.
To, ze hrozi vpad DE sa vedelo v 38 dopredu, a nebolo to nic prekvapive, takze som celkom prekvapeny s tym argumentom s ostrou municiou. Ze bola CSR armada nepripravena je uz druha vec.
To, ze RU napadnu UA bolo naopak prekvapive pre vacsinu zahranicia a z dost velkej casti aj samotnych UA. Nakoniec fakto ako stratili vychodnu cast takmer bez boja a kolko zbrani RU ukoristili bez jedineho vystrelu je az zarazujuce, takze urcite neboli pripraveni.
O tych letiskach to tiez nie je celkom tak, pretoze vsetci prezentovali napr bitku o Hostomel ako super dolezitu, ale ovela dolezitejsie bitky sa odohravali v tom case na zemi.
Vzdusne vysadky mali byt len diverziou, cez letiska nespravis taku velku logistiku ako po cestach, hlavne utoky sli po zemi a vyrazne vacsi vplyv na nedobytie Kyjeva malo zdrzanie RU pri pokusoch prekrocit rieky severne od Kyjeva, kde sa vyznamenali UA delostrelci. O tychto bitkach sa vsak skor vobec nepisali, pretoze Hostomel bol pre media ovela zaujimavejsi. Vlastne jediny kto sa o tom zmienil bol Cooper, ktory ukazoval na tomto priklade ako sa casto pozerame nespravnym smerom.

Je ista miera pravdepodobnosti akoby dopadla taka a taka vec zo 100 pokusov, ale zrovna UA dava priklad, ze pravdepodnost nemusi mat vzdy len pravdu.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat