Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Film Vlny

Většinu už tady řekl Wikan a ostatní. K roku 1938. V Sudetech bylo Němců 3 milióny a všichni podporovali Hitlera. Polsko a Maďarsko si dělalo územní nároky už od vzniku republiky. Obranná linie nebyla hotová a byla až za hranicí Sudet. Když začala válka v Polsku tak podpora Francie a Anglie v podstatě nebyla.
K roku 1968. Rusové měli už na všech postech "své" lidi a jelikož obsazení bylo provedeno v jeden den, tak by naše armáda ani nestačila dovézt ostrou munici z muničáků. Další věcí byla likvidace "západních" vojáků během padesátých let. Vyšší velení mělo jen ruské vojenské školy. Ukrajina měla tu výhodu, že Rusko opakovalo stejný scénář jako u nás v roce 1968 a podařilo se jim se štěstím eliminovat obsazení letišť. Další věcí bylo, že se na jejím území už několik let válčilo a všechny jednotky měly ostré střelivo. Víc to není potřeba rozepisovat o to se snaží jen různí pisálkové.:-)
Jen na doplnění. Jaruzelski si byl v roce 1981 vědom jak by to u nich dopadlo a radši udělal vojenský převrat než aby se pustil do války.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat