Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Zamyšlení - složit počítač je dnes čím dál jednodušší

S nákupem hotovýho PC souhlasím, ale to jen v případě, kdy kupuješ komplet nový PC. Můj případ (a mých děcek) je ten, že potřebuju jen desku, procesor a paměti. Vše ostatní zůstává. Ony ty počítače jsou takový "jak jde čas". Kdysi jsem děckám sehnal nějaký PC, nebo měl komponenty a dokoupil tu a tohle a postupně to to měním na lepší. K Vánocům jsem jim dal každýmu SSD, takže upgrade. Další rok grafiku. Však to znáš, když už PC doma máš.
Když mi teď zdechnul MB, tak jsem prostě koupil za 7 litrů základ, nebudu přece kupovat celej počítač.

Co osobně považuju za změnu, že dnes už hodně lidí ani nekupuje klasický počítač, ale vystačí si s notebookem, takže skládačky už nejsou takovej hit. Navíc počítače morálně (i po stránce výkonu) už vydrží mnohem déle, než před dvaceti lety, kdy byl počítač po roce na nové hry nedostačující. Dneska není problém mít dostatek výkonu i pět let a více. Rodičům jsem pořídil DELL počítač, takovej o velikosti knížky. Ač několik let starý model, nabízí dostatečný výkon a starý PC ve velké bedně putoval na půdu. Kdo nehraje hry, nepotřebuje mít velkej krám pod stolem.
A ještě taky ne každej chce hrát hry na PC a pořídí si konzoli. Pamatuju, že ceny konzolí byly vysoký a k hlavně hry k tomu docela drahý. Navíc nešly pirátit, jako na PC. Dneska konzole (vzhledem ke mzdám) nestojí už tolik a hry jsou za předplatný (XBox Game Pass, stovky her v online knihovně), hry na PC se snad už taky nepirátí.

K ovladačům - pro mě je to novinka, že deska sama vyvolá instalaci ovladačů z webu. Nějak tuším, že to není úplně nová věc, ale nečekal jsem to i u laciné desky a hlavně jsem se s tím dřív ještě nepotkal.
Když jsem v práci odkoupil notebook DELL, tak tam taky ovladače byly brnkačka, ale musel jsem jít na web DELLu a tam stáhnout prográmek, kterej to pořešil. Jo, to bylo pohodlný, ale musel jsem jako uživatel pro to něco udělat. Teď u té nové základní desky to udělal přímo hardware, což je ještě jednodušší.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat