Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Zamyšlení - složit počítač je dnes čím dál jednodušší

Já už skládám počítače jen sporadicky. Vlastně už jen tehdy, když někomu doma chcípne. Máme doma 3 počítače a jednou za pár let si každej počítač řekne, že je čas na upgrade a umrtví se. Takže mě to donutí se tomu zase po dlouhé době věnovat a díky odstupu několika let vidím ty skoky ve vývoji. Jak jsem psal výše, překvapily mě aktuálně dvě věci - prakticky stačilo hodit SSD s Win 10 do novýho počítače a ono to naběhlo, přežilo to přechod i Intelu na AMD. Dříve skoro nemožné. Druhá věc - ovladače se nabídly samy, stačilo odklikat, co tam chci a co nechci (např. Norton). No a pak ještě upgrade na Win 11, ten proběhnul zhruba za půl hodiny a já mezitím mohl na počítači stále pracovat. Opět mě to velmi překvapilo. V počítači mi zůstalo veškeré nastavení a programy, co jsem tam měl, takže krom vyššího výkonu naprosto necítím, že mám nový počítač, vše je tak, jak jsem měl.
Prostě vše naprostá pohodička, dříve by to byl mordor na celej den, než bych tam nacpal Windows, ovladače a veškerý programy, na který jsem zvyklý.

Akorát jsem musel opět aktivovat Windows, licence se na nový HW nepřenesla. Ale to řeší klíč z Aukra za pár korun.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat