Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Konec hotovosti

Silniční daň pro podnikatele má svoje opodstatnění. Podnikatelé jízdou firemním autem po veřejných cestách pro sebe generují zisk. Asi jako když si hospoda udělá posezení před hospodou, musí taky městu platit za zábor veřejného prostranství.

Ten odhad ceny každé nemovitosti rozhodně není zadarmo, musí ho dělat někdo certifikovaný a odhad ceny bude stát víc, než samotná daň, zvláště u nemovitosti s nízkou cenou. Vzhledem k inflaci bych si dnes netroufnul udělat odhad víc, než na 5 let. Navíc jsou tu další proměnné - postaví se dálnice a ceny se zase pohnou, třeba i výrazně. Je tu obrovský prostor pro korupci, aby odhadní cena byla co nejnižší.
Je to hovadina a nahrává to akorát odhadcům cen.
Ano, příjem pro obce je pěkný, ale tímto způsobem je to nerealizovatelné. Navíc je to trest pro ty, co si koupí barák, udělají rekonstrukci a ještě jim za to obec napálí vyšší daň, ačkoliv už tak jsou mladí zadušení hypotékou. Krásná podpora mladých rodin!

Nikto ti nebrani, ak chces reskonstruovat urcite budes mat aj na dan. Zase tak vysoka by nebola.

Rekonstrukci budou třeba dělat moje děcka. A že daň nebude vysoká? HÁ HÁ, obec nemá prachy, starosta je hajzl, tak prostě nasolí obyvatelům velký daně. Však se podívej, co dělá vaše vláda, daň z převodů, daň na sladké nápoje, nic jinýho za tím není, než jak vytáhnout z obyvatel prachy a sanovat s tím finanční průsery. Obec na tom bude stejně, nejsou prachy, tak to zvednem!

A 1 % z nemovitosti, to ti přijde málo? Sorry, ale abych každoročně zaplatil 2000 €, kde to žiješ? A to mám jen malý byt na okresním městě. Mám se odstěhovat někam do maličké prdele v lesích, kde bude nízká daň? Vyhnat důchodce z Prahy, kde žije celej život, někam na Vysočinu, kde se hodně špatně jezdí za doktory?
Budeme mít bohaté obce, ale chudé obyvatele. Už teď je daňová zátěž obyvatelstva okolo 50 % ročního výdělku.
Jo, ještě bych napálil daň na starý auta, aby si lidi museli koupit nový. Kde na to vezmou, nezájem, tak ať chodí pěšky.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat