Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Konec hotovosti

Ak platime dan z motorovych vozidiel uz v benzine a nafte nerozumiem potom preco musim platit dan z motorovych vozidiel ako podnikatel.
Takze tvoje tvrdenie bolo prave vyvratene, pretoze dan z motorovych vozidiel existuje, vola sa tak, plati sa za auta a paradoxne ju platia len podnikatelia.

Daň z nemovitosti podle tržní ceny? Takže všem dělat každoročně odhad ceny? Když se mi do sousedství nastěhuji tři rodiny indočechů, tak dostanu slevu na dani? Protože tržní cena mýho bytu klesne. Budu muset dělat novej odhad?

A preco nie? Nemusal by to byt odhad ako sa robi v banke pri hypoteke, ale hrubsi, napriklad cena za m2 pozemku + odhad ceny nehnutelnosti podla zastavanej plochy. Dobre vies, ze casto ide skor o lukrativny pozemok a nie o to, co na nom stoji.

A co když zdědím barák, ale mám peněz sotva na uživení a na daň mi už nezbyde? To mám ten barák honem prodat?

Presne tak. Rovnako ako dochodca, ktory ma maly dochodok a nevladal by uzivit velky vlastny dom sa musi zachovat racionalne a ist do mensieho...trebars bytu a dom predat. Rovnako s bytom, pretoze to dnes vidime pomerne casto...dochodca s milionovym bytom 3-izbovym a nizkym dochodkom zije ako zobrak, pretoze na nic nema a pritom by stacilo, keby sa prestahoval do mensieho a zil si ako kral.
Ja chcem tiez cely zivot BMW a nemam ho a nekupim si ho...na peknu jazdenku by som mal, ale kto to bdue servisovat? Na moje vysnivane auto si musim pockat a kupim si ho ked budem mat na jeho prevadzku.

Co kdybych ho chtěl nechat děckám na rekonstrukci? No jasně, jakmile má někdo prachy, tak ho rychle oškubat, nejsme si rovni.

Nikto ti nebrani, ak chces reskonstruovat urcite budes mat aj na dan. Zase tak vysoka by nebola.
Samozrejme som za rovnu dan, takze ziaden oskubanie...ak mas domcek v zapadakove zaplatis napriklad 1% z trhovej ceny ako dan, ak mas dom v Prahe zaplatis 1% z trhovej ceny. Je to fer, ak na to nemas predaj domcek v Prahe a odstrahuj sa do zapadakova, kde bude ta dan nizsia.

Neviem preco si odignoroval podstatnu a velmi dolezitu cast mojho navrhu. Sucastou mojho navrhu, ze dane si vyberaju a spravuju obce, cize ziaden stat, ziadni bezdaci a socialne davky. Ty nechces, aby bola obec, kde zijes bohata? Aby za peniaze, co vyberie na dane zaviedli trebars v obci opticky internet, postavili kanalizaciu, nove destske ihricko, ci vylepsili vybavenie skoly?
Pochop, ze tie prachy by nesli niekam do hlavneho mesta, kde sa stratia, ale mal by si ich vyuzitie kazdy den na ociach.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat