Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Konec hotovosti

Ta nasa slavna nova dan, ktoru doteraz ma HU a Venezuela napriklad, cize chcem ist do elitnej skupiny sa bude tykat pravdepodobne len fyzickych a pravnickych podnikajucich osob, ale bude tam zdanene vsetko od vyberu z bankomatu az po prevody.
Ludia oslavuju a naivne sa domnievaju jak to stat tym nenazranym podnikatelom natrie.
Nechapu, ze im ich zamestnavatel posiela mzdu na ucet napriklad a ze z toho zrazu bude musiet platit dan, cize o tolko menej penazi dostanu.
Nechapu, ze potraviny, kde nakupuju tuto dan budu platit tiez, pretoze platia svojim dodavatelom cez ucet a ze si cenu premietnu do svojich cien, takze vo finale ludia zaplatia za rovnaky tovar viac.
Mne to vychadza, ze rocne pridem asi o 1000 eur zatial, takze ak to schvalia moji zakaznici samozrejme budu platit viacej, aby som tuto stratu minimalne vyrovnal.
Myslim, ze som nenasiel ekonoma, ktory by tuto dan pochvalil, nakoniec je vidiet, ze ju nikto pri zmysloch nema, pretoze zdanuje uz raz zdanene peniaze. Vyera to na dvojite zdanovanie, co je zakazane a uvidime, ci to pravnici u nas po schvaleni napadnu.

Ano firmy mozu ciastocne tuto dan zacat riesit kesom, cize vyplata vam nrpide na ucet, ale dostanete ju ako kes, dodavatelovi zaplatim pri predani tovaru do ruky a nie prevodom a pod, co samozrejme navadza a v skutocnosti aj bude viest k vacsim danovym unikom.
Sprostejsi dan uz vymysliet nemohli.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat