Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Konec hotovosti

Na téhle poradně se diskutovalo o problémech s placením platební kartou:
https://www.poradte.cz/spolecnost/83458-placeni-na-poste-cizi-kartou.html

..Platil jsem ... máminou kartou a úřednice platbu odmítala přijmout. Musel jsem peníze vybrat v bankomatu a platit v hotovosti...

...Je to už pár let zpět, ale na čerpací stanici v Praze mne "zadržela" obsluha i s kartou mojí sestry....Aktivní paní si všimla, že je na kartě ženské jméno a kartu mi sebrala..Trvala na tom,že pokud majitelka karty-moje sestra nepřijede, tak na mne zavolá PČR..a to i pokud se vzdálím! Nepomohl ani můj OP se shodným příjmením. Sestra si musela vzít taxi a přijet tam! Paní jí legitimovala a pak nás teprve propustila..

Dnes jsem zašel do české spořitelny, mám jejich platební kartu, ptal jsem se na to (mně se nic podobného naštěstí ještě nestalo) paní v recepci, neřekla mi nic z čeho bych měl pocit, že to bezpečně ví a já se tím mohu v budoucnu řídit. Manželka má platební kartu od jiné banky, obě konta považujeme za společné vlastnictví manželů a já občas platím i její kartou.

Z toho co se diskutovalo na té poradně usuzuji, že je bezpečné mít u sebe takovou hotovost, aby mne nepřivedlo do úzkých, kdyby náhodou nebylo možné platební kartu použít, ať už z jakéhokoliv důvodu.
:beer:

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat