Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Konec hotovosti

50-100 rokov.
To sa netyka len EU, stiahnutie hotovosti z obehu/zakaz by musela byt celosvetova zalezitost a konsenzus.
Strasenie zakazom hotovosti je blbost, k jej postupnemu zaniku samozrejme dojde, pretoze vyvoj.
Staci sa pozriet na Cinu, kde sa hotovost pouziva uz len minimalne a este aj posledny zobrak na ulici zobre s vytlacenym QR kodom.
Cina nic nezakazuje, ale ludia sami prechadzaju na bezhotovostny styk, pretoze im to tak vyhovuje.
Staci sa pozriet na seba, drviva vacsina ludi uz chodi len s minimalnou hotovostou, pretoze platia kartou, telefonom, hodinkami....lebo je to pohodlne.
Samozrejme, ze vzdy bude uzka slupina "konzervativcov", ktora bude preferovat len a len hotovost, ale to nic nemeni na trende vyvoja bezhotovostneho styku.

Je to rovnaky nezmysel ako zakaz spalovacih motorov.
Ano EU prijala pomerne nezmyselny sibenicny termin, pretoze sa snazi byt lidrom v ekologii.
Ale vsetci, co to kritizuju nespominaju zopar faktov, ze k ziadnemu zakaz nedojde.
Napr:
Termin je imho nedodrzatelny, je to prilis kratka doba a automoblky to nestihnu. Aj preto...a to je velmi dolezite, pretoze to nikto nespomina v roku 2030 bude EU komisia analyzovat a prehodnocovat tento zavazok a som si isty na 99%, ze sa termin 2035 bude posuvat. Je to logicke a da sa to predikovat.
Navyse zakaz spalovacich motorov nie je uplne presne pomenovanie, pretoze spalovacie auta sa mozu vyrabat aj potom akurat v maloseriach, co bude podla mna dalsia vec, co sa bude menit...nepovolie tisicove seria, ale trebars statisicove, pretoze elektricke auta nestihnu v danom termine plnohodnotne nahradit spalovacie.

P.S. Ja osobne hotovost niekedy nedrzim v ruke aj mesiac a keby nechodim do miestnej krcmy, kde sa neda platit kartou mozno su to aj dlhe mesiace. A viem, ze podobne ja na tom XY dalsich ludi. A btw keby ten zly goverment chce ludom ublizovat dokaze to uz dnes (zablokovanie uctov v bankach a pod) a nemusi vymyslat nezmyselny zakaz hotovosti, ktory je politicky nepriechodny).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat