Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Hledám odpovídající přídavné jméno

Překládám jednu solitaire hru (vyjde až za několik měsíců) a narazil jsem s názvem jedné varianty úrovní v ni :)

Ve hře jsou např. Challege levels, Supersize levels, Sliding levels, což už dávno - už několik minulých her - překládám jako náročné, rozsáhlé a posuvné úrovně. V připravované hře je nová varianta, Suit and Rank levels, což značí, že na hromádku se mohou pokládat karty stejné barvy (kára, piky, kříže nebo srdce) nebo stejné hodnoty (2, 6, K..), jako je nahoře na hromádce. Stejný princip jako ve hře Prší. Prostě jde o to najít kartu, která vyhovuje alespoň jednomu požadavku (lze samozřejmě položit i křížovou 8 na jinou křížovou 8).

Doslovný název vypadá/zní úplně blbě, zkoušel jsem to i trochu obejít, jako "barva nebo hodnota" úrovně - což nevypadá o nic lépe a délkou se to už nevleze do příslušného grafického chlívečku. Hledám ideálně jednoslovné přídavné jméno, které by nějak odpovídalo tomu, jak se ty úrovně hrají. Ve hře je i tutoriál a ingame nápověda, kde budou principy vysvětleny podrobně, jde mi jen o ten název.

Napadlo mě třeba "kombinační" (...nic moc), "variantní" (...sice jakože výběr z více možností, ale moc technokratické), "výběrové" (... zní snad docela OK, ale moc neodpovídá té hře). Napadlo mě i kratší "Barva/hodnota úrovně", to tam vleze jen hodně těsně, ale to lomítko vypadá škaredě a raději bych to jednoslovné - ale ne extra dlouhé - přídavné jméno, ať to ladí se zbytkem. Přídavné jméno s odkazem na základní principy hry Prší mě už vůbec nenapadlo žádné.

Napadá vás něco? Klidně jsem pište cokoliv, třeba mi to pomůže. Já se zatím kloním k "výběrové" a spoléhám, že hráči si dohledají návod v Strategy guide nebo vyskakující nápovědu nebudou jen bezmyšlenkovitě odklikávat.

------
Vím, že je to vlastně dotaz, ale rvát to do kutila, her nebo života se mi nechtělo, protože je to skutečně spíše na pokec než na řešení nějakého opravdového problému ;-)

Předmět Autor Datum
souhlasné, stejnorodé, podobné, doplňující, doplňkové
Pavel 14.07.2024 15:49
Pavel
Doplňkové se mi líbí, postupuje do dalšího kola :) poslední
L-Core 17.07.2024 07:51
L-Core

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru