Vše se dá řešit v klidu, takže "vyhodit" seniora nějak ošklivě, protože mi sedí na místě, bych neudělal. Ale ten mladý za tuhle situaci může úplně nejméně, takže by to chtělo trochu pokory. Mladý nemůže za to, že to ČD má takto idiostky vymyšlené (že si třeba koupím lístek do 1. třídy, ale už není místenka nebo jsem na ni zapomněl a budu stát!?). Mladý taky nemůže za to, že důchodce není schopný párkrát kliknout a tu místenku si tam dokliknout.
Často cestuji vlakem a potřebuji tam pracovat. Pokud bych si zaplatil první třídu za nemalou cenu a někdo tam seděl, tak bych opravdu nadšený nebyl. A ano, už jsem pár lidí takto "vyhodil". Samozřejmě ne důchodce, ti 1. třídou ani business (naštěstí) nejezdí.
Já jsem zrovna ten hodný trouba, který starší lidi pouští v MHD sednout vždycky, často jim nosím těžké kufry po schodech z/do metra, ale v dálkovém vlaku s drahým lístkem bych to musel řešit jinak.
Je to jako si koupit lístek na koncert, kam má důchodce lístek zdarma, a já mám zůstat na plotem, protože si důchodce omylem v aplikaci něco nezatrhnul?