Tour de France 2024
Ano, je to tu zase. Včera skvělá podívaná (až na ty tři přelomený zuby Jana Hirta ještě před startem - smůla a nezvládnutá organizace, diváci byli tam, kam se vůbec dostat neměli). Romainu Bardetovi jsem žluťáka přál, jeho mladý kolega van den Broek mu k němu vydatně pomohl. Závěr byl strhující, trnul jsem, aby je peloton nedojel, bylo to hodně těsné.
Těším se na další průběh, letos se konečně sešli všichni nejlepší jezdci - Pogačar, Mohorič, van Aert, van der Poel, Vingegaard, Evenpoel, ... Tipovat celkovýho vítěze si vůbec netroufnu, ale na 90% to bude někdo z těch šesti jmenovaných, přál bych to van der Poelovi.
A jak to vidíte vy?
Podle celkově mě vyhraje Pogačar, minimálně s 5 minutovým náskokem.
Poslední Tour a poprvé ve žlutém.
Já jsem taky moc rád, že včera vyhrál Bardet
Loni mi Pinot nevyšel, taky jsem mu moc nějaký úspěch přál.
Jednu etapu bych přál Cavendishovi.
Taky bych si přál klasikářskou etapu s únikem dvojice WvA & MvdP, maximálně ještě s Pidcockem
Druhá etapa ukázala, že Pogačar i VIngegaard jsou ve skvělé formě, škoda jen, že Pogačar obral Bardeta o žluté tričko.
Tleakám pořadatelům za trasu, žadné 2 - 3 etapy na rozjezd, hned se musí makat. A poslední etapa časovka přes 30 km, se startem i cílem u hladiny moře, 8kilometrovým stoupáním se sklonem skoro 6 % a nejvyšším bodem kolem 500 m - to bude pěkná divočina, tam se může stát cokoliv!
Tak Cavendish to dokázal!
Moc jsem mu to přál, ale zároveň jsem tomu (39 let prostě nezapřeš) moc nevěřil.