Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Výbuch v munice v Libavé zabil jednoho vojáka a zranil osm dalších

Podle zpráv došlo k výbuchu při výcviku pyrotechniků v trhací jámě. Osobně to nechápu co dělal tak velký počet lidí s ostrým materiálem v trhací jámě. Když jsem v 70 létech jako voják ZVS pomáhal při ničení starých protitankových min, tak v trhací jámě nebyli nikdy více jak dva vojáci. My jsme tam miny přinesli a po odchodu nastoupil pyrotechnik, aby vše připravil k odpálení. Při odpalu jsme byli v bunkru a tak se to opakovalo celých několik dnů, dokud se vše nezničilo. Aby to šlo rychleji byly zřízeny dvě místa k odpalování od sebe dostatečně vzdálená. Budu velmi zvědav jak to naši armádní činitelé vysvětlí.

Předmět Autor Datum
Třeba tady https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-ve-vycvikovem-prostoru-libava-vyb…
Yarda 17.06.2024 22:53
Yarda
Jo to znám. Tady jde o to, že v trhací jámě nemá co dělat takový počet lidí. Když jde pyrotechnik li…
nerady 18.06.2024 07:30
nerady
Tak se to začíná vybarvovat. Vojenská policie v důsledku výbuchu řeší dva trestné činy. Usmrcení z n…
nerady 18.06.2024 10:06
nerady
Ještě se o tom bude nějakou dobu mluvit a psát a pak se na to zapomene. Chybička se vloudí, no a co.… poslední
Yarda 18.06.2024 12:48
Yarda

Jo to znám. Tady jde o to, že v trhací jámě nemá co dělat takový počet lidí. Když jde pyrotechnik likvidovat nějakou munici, tak tam také nejde s průvodem. Pokud je pravda, že se jednalo o výcvik a že to bylo v trhací jámě, pracovalo se s ostrou municí či trhavinou, tak dle mého názoru jde o porušení bezpečnostních předpisů. Nevím zda se tedy někdy dovíme pravdu.
Ve Vrběticích se to dle mého názoru svedlo na záškodníky z ciziny, aby stát nemusel platit šílené peníze poškozeným. Také tam neměla co dělat respirace raketového paliva a byla na to dokonce dotace z EU.

Tak se to začíná vybarvovat. Vojenská policie v důsledku výbuchu řeší dva trestné činy. Usmrcení z nedbalosti a zranění z nedbalosti. Tak jsem zvědav co se tam dělo a zda se to vůbec někdy dozvíme.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru