Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Voličský průkaz, volby v ČR

To ukládání dat s cílem jejich využití v budoucnosti je typickým znakem totality a tu - navzdory blábolům různých aktivistů z Václaváku - tady opravdu nemáme. Taky pamatuji doby minulé, byť s STB jsem nikdy do kontaktu nepřišel; teprve docela nedávno jsem mohl říci, že nežiju delší dobu v socialismu než v kapitalismu.

Dneska si stát (ti, kteří jsou v daný okamžik u lízu) nedokáže poradit nejen se svými hlasitými oponenty (protože tu není totalitní režim) se spoustou přestupků a konfliktů se zákony, ale ani s vyloženými kriminálníky, viz třeba včera na Seznamu ten článek s nemožností cokoliv dělat s jakýmsi znásilňujícím doktorem či inženýrem ve wir schaffen das Německu. Nemám tedy obavu, že by moje foto/video záznamy z Lidlu, nádraží, náměstí či světelné křižovatky spolu s inforrmací, že jsem koupil kilo špeku a dvě petky Bráníku v akci, mi mohlo kdykoliv v budoucnu přivodit problém. Pokud ale srazím na ulici cyklistu a ujedu, pokud se zapojím do rabování obchodu v rámci Fyjalo octup demonstrace, pak bude jen dobře, když mě podle záznamů identifikují a potrestají.

Moje neobavy vyplývají i z mého věku. Být mladý radikální anarchista, aktivní člen fotbalových ultras, zlodějíček v obchodních centrech či prostě jen rozjívený chuligán, vyřvávající v noci po ulicích, převracející popelnice a obcházející auta pětikorunou, určitě bych s nárůstem sledování spokojen nebyl.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat