Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Voličský průkaz, volby v ČR

Riešiš doslova prkotinu!!!
A) Voľby sú pre občana dobrovoľné - on sa rozhodne, či nude, alebo nebude voliť.
B) Občan má PRÁVO voliť, nie je to PRÍKAZ štátu.
C) Záznamy sa uschovávajú (myslím) 10 rokov. Z nich sa dozvie či občan sa zúčastnil volieb, buď priamo v mieste bydliska, v ktorom volebnom okrsku, alebo na základe volebného preukazu v inom volebnom okrsku. Ale či volil, nevolil - to sa už nikto nedozvie - zaznamenáva sa len registrácia a prevzatie volebných lístkov. Čo s nimi už urobí potom - to je na vôli voliča.
D) Štát toto používa na štatistické údaje - kde, koľko občanov z oprávnených voličov sa REGISTROVALO pri voľbách vo volebných okrskoch. Mená, adresy a iné ich už nezaujíma. Teda - len zistia dve veci - že TY si sa miesto doma zaregistroval v Špindli a že si prevzal sadu volebných lístkov a punktum. Ale pochybujem, že štát sa bude zaujímať o teba, či si volil, alebo nie. Je to tvoje PRÁVO a nie POVINNOSŤ, takže z neúčasti nie sú žiadne postihy.

A ešte niečo! Volebný preukaz nie je nejaký obyčajný papier A4 - má všetky náležitosti úradnej listiny! Razítko, podpis úradníka, predpísaná forma voličského preukazu. To, že je vypísaný strojom, alebo ručne je IRELEVANTNÉ. A prevzatie sa tiež zaznamenáva a archivuje.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat