Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rusko vs Ukrajina 10

Vidis to si cely ty...najprv napises, ze Minske dohody sluzili LEN k ziskaniu casu, aby sa UA pripravila na RU a teraz pises, ze Minske dohody dali cas.
Snad ti nemusim vysvetloval aky obrovsky rozdiel je v tychto 2 tvrdeniach, kedze prve tvrdi, ze MD vznikli len kvoli tomu, aby ziskali cas pre UA a druhe zase, ze MD umoznili UA ziskat cas.

JaFi...ja na rozdiel od teba nejdem po nadpisoch, ci clankoch...aj ked su na mainstreme. Mna ked nieco zaujme zacnem tomu venovat svoj cas a tym tzv skoropodpisanym mierovym dohodam som venoval relativne dost vela hodin.
Budem sa opakovat, ale, ze si to ty:
1. Tvrdenia, ze zmluva bola k blizko k podpisu su absolutne lzive. Ono sa staci pozriet na navrh tej zmluvy a pochopis preco to nie je pravda. Okrem veci, na ktore UA teoreticky mohla pristupit (napriklad, ze sa nebude pchat do NATO) tam boli absolutne neprijatelne veci. V ramci dohod sa mala UA armada scvrknut na 50k muzov, mala odstupit cela vlada, v ramci denacifikacie mali prebehnut politicke cistky a volby sa mali organizovat pod RU kuratelov, UA by prisla o vychod aj o Krym definitivne....atd. Ono sa to vlastne velmi nelisi od tych sucasnych mierovych poziadaviek zo strany RU a UA by tym oficialne prijala RU okupaciu a babkovu vladu.
2. UA nikdy neuvazovala nad tym, ze nieco take podpise, ale chceli dalej s RU vyjednavat lenze...situacia sa v tej dobe dramaticky zmenila, pretoze RU postup na Kyjev bol zastaveny a vypukla afera Irpin, Buca, takze sa stalo to, ze UA povedali, ze sa nemaju s RU o com dalej bavit a cele vyjednavanie ukoncili.
3. Ano BJ bol vtedy na navsteve Kyjeva a ano povedal, ze on na ich mieste by s RU nic nedpisoval, pretoze sa im neda verit. To je cele, ziadne ultimata, ziadne bububu nepodpiste lebo my chceme vojnu a pod ako to bolo prezentovane. Bez ohladu na to, co povedal BJ by to UA aj tak nikdy nepodpisali ani keby RU podmienky upravili, pretoze to kvoli Buci a Irpini bolo politicky nepriechodne. CO je na tom preboha nepochopitelne? Ze BJ bol v tom istom case na navsteve je casova zhoda a tam sa suvislost s odstupenim konci.
4. Vsetky ie dokazy o tom, ako izraelsky premier, ci zastupca ministra zahranicnych veci UA tvrdili v rozhovoroch, ze boli blizko k podpisu uz boli davno vyvratene...ja som videl 2 videa aj s jednym aj s druhym, kde obaja na priamu otazku, ci nieco take niekedy tvrdili odpovedali nie. Stalo ma to asi 3h googlenia, ale dopatral som sa k zdrojom, ktore sa nedaju spochybnit.

Ja sa stale divim tvojej povrchnosti...tvoj svetonazor poznam a chapem, ale uz nie to, ako nekriticky prijmes hocijake tvrdenie, co s nim koresponduje a vobec ta nezaujima, ci to je alebo nie je pravda.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat