Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rusko vs Ukrajina 10

Zatím to vypadá, že s tím Kurskem celkem uspěli.

Ja bych s tebou i souhlasil.

že ukrajinci jim tam ani neničili, ani nerabovali, zatímco rusáci tam rabujou a slibujou to tam zničit,

Protoze jde o medialni zalezitost, jestli nerabuji a nechovaji se jako rusaci je proto protoze je to z jeden z cilu ktereho chtelo UA dosahnout, dostat RU trochu do patove situace, a aby obyvatelstvu ukazali ze to co o nich rika Kremlin je lez. (mimo jine Kurska oblast tvori hodne obyvatel puvodem z ukrainy).

Jestli zacne RU bombardovat sve uzemi a obyvatele tak to bude hrat do karet UA jelikoz to zpusobi interni rozpory obyvatelstva ktere putinovy verili, verili v jeho pomoc coz se muze rychle otocil proti nemu.

PS: Docela me prekvapili komentare na seznam.cz vojenskych HOME odborniku na valku ze UA udelali chybu a ze je RU chytnou do klesti a vybombarduji.
UA se o proti RU z chyb uci, a o proti RU nepouzivaji taktiku (asi i zbrane) jeste z prvni svetove valky. Bombardovani mimo to ze je to na RU uzemi ma zasadni problemy a to ze UA operuji v malych jednotkach, pohybuji se rychle, a na bombardovani je potreba cas, znat presnou polohu etc.

Hoří jim sklady paliva, jejich letadla omezují lety, právě kvůli nedostatku toho paliva, ceny jim rostou, příjmy klesají, lidi to začínají pociťovat po celé zemi.
Podpora Ukrajiny roste a rusácko začíná být v prdeli.

To je sice pravda ale nemusi to mit pozitivni dopad, Putin ted muze udelat zcela necekane kroky vcetne pouziti jadernych zbrani.
[Pred 2 rokama jsem psal, ze valka zacne az se do toho zapoji Asie, coz se bohuzel pomalu naplnuje].

Tak ci tak, vpad na Kurske uzemi je pro UA velke plus protoze dlohou dobu byla sitace stejna, RU postupovalo i kdyz pomalu a cenu velkych ztrat, UA se nemelo cim branit, po case by RU stejne vse zabralo a vyhralo.
UA tedy nemelo na vyber a muselo udelat strategicky tach ktery zmeni cely dej valky a ukazat tzv spojencum ze UA muze valku jeste vyhrat nebo RU zavest do sachu jinak by nemelo ani vyznam uz nejakou vojenskou pomoc nadale poskytovat.

Co se mi osobne libilo, mimo to ze Putin musel zurit, ze se ukazalo ze RU nema uz zadne vojaky, dit tam nemel ani koho poslat a co tam poslal UA rychle znicili protoze RU blbci verejne rekli "kde" a "kam" jaka vojenska pomoc pojede, takze pro UA nebylo tak tezke ty kolony pomoci dronu zlikvidovat.

V kazdem pripade, podpora obyvatel Putinovy klesa a to je dobre, Putin je take jen loutka (hlavne Ciny) a jak zacne ztracet podporu origarchu tak si Putin muze zbalit kufry skocit na delfina a zadat v Africe o azyl.
Nekteri v rusku misto rublu plati Bitcointem to co Putin udelal vcetne zadluzeni ponese ekonomicke nasledky Ruska (Hyperinflace) nejmene nekolik dalsich generaci kde bilancni cena jako v nemecku po WWI bude za jeden chleb 420 miliard rublu.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat