Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rusko vs Ukrajina 10

Ostatne, to, ze u Nemecka byly ruske Orleny psaly snad jen Novinky.

V CR nebydlim, nevim jak to podali nebo si k tomu pripsali novinky.cz ale tuto informaci jsem cetl v novinach (celostatnim deniku Le Monde) :

Preklad : Google translate:

https://www.lemonde.fr/international/article/2024/08/23/l-allemagne-s-inquiete-de-survols-de-drones-russes-au-dessus-de-sites-sensibles-civils-ou-militaires_6291961_3210.htmld:

Německé úřady v pátek 23. srpna potvrdily, že zahájily vyšetřování poté, co bylo nad citlivým průmyslovým areálem v Brunsbüttelu (Šlesvicko-Holštýnsko), méně než 100 kilometrů od Hamburku, spatřeno několik neznámých dronů. Letoun přeletěl v noci ze čtvrtka na pátek chemickou a plynárenskou průmyslovou zónu, která je považována za kritickou pro energetickou bezpečnost země.

Hrozba je o to znepokojivější, že se zdá, že se opakuje: v posledních dvou týdnech bylo na stejném místě zaznamenáno několik krádeží stejného typu, s invazí až pěti zařízení za noc, uvedla policie. Státní zastupitelství ve Flensburgu (sever) v pátek ráno prohlásilo, že vyšetřování se bez dalších podrobností soustředilo na „podezření z činnosti agentů pro účely sabotáže“ proti kritické infrastruktuře. Možnost ruské operace zpravodajské služby vážně zvažují. Podle deníku Bild mohla zařízení vzlétnout z civilních lodí v Severním moři, které řídili ruští agenti.

Brunsbüttel je cíl stejně strategický jako symbolický. Městečko u ústí Labe je známé svým terminálem na zkapalněný zemní plyn (LNG), který byl k síti připojen počátkem roku 2023. Na místě se nachází jeden ze tří plovoucích terminálů, které jsou v současné době v provozu přes Rýn, objednané od společnosti Pospíšil Berlín po vypuknutí války na Ukrajině, v únoru 2022. Tyto gigantické lodě, které slouží jako zásobník LNG a znovuzplynovací jednotka, umožnily Německu částečně nahradit dodávky ruského plynu dovozem LNG převážně ze Spojených států.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat