Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rusko vs Ukrajina 10

Uvažování typu: "vylosujeme naprosto náhodný objekt, postupně na něj pošleme několik raket a třeba se vzdají a radostně nás přijmou jako zachránce" mi přijde blbé i na rusáky, alespoň po takto dlouho trvající třídenní operaci.

Na druhou stranu pokud něco trefí a až se tam sjedou záchranáři, tak to trefí podruhé do stejného místa chápu tak, že trefili přesně ten bod, který trefit chtěli a nejde o technickou chybu, ani o to, že by nevěděli, kam se trefují.

Proč chtěli trefit právě ten bod je jiná záležitost.

Vojenské cíle jsou jasné, infrastrukturu ničí taky záměrně, aby škodili lidem i průmysly a nemocnice já považuju za součást infrastruktury taky. Rozhodně pokud to poměřují způsobenou škodou, tak je nemocnice výrazně dražší, než většina ostatních objektů okolo, o tom, že je tam drahý a těžko nahrazovatelný personál ani nemluvě. Takže motiv "způsobit co největší škody" tomu určitý (rusácký) smysl dává.

Jestli tam jsou i jiné okolnosti (jako že si myslí, že je tam 150% vrchního velení NATO, nebo něco podobného) nevím, že tam mají bordel a chyby a dezinformace, stejně jako že důvody, které vedly k nějakému rozhodnutí nemusí mít nic společného s důvody následně uváděnými, to nikterak nezpochybňuju.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat