Vyjadrenie Coopra, rakuskeho analytika, ktory trepe malokedy. Sice uznava moznost zamerneho utoku, ale evidentne veri viac inym dovodom.
Pokud je doposud známo, zahynulo 33 lidí (22 v Kyjevě a 11 v Dněpru) a 140 jich bylo zraněno. Je tragické, že tento druh útoků je buď záměrný (což by mě, soudě podle všech ruských bestialit spáchaných v Sýrii od roku 2015, už ani nepřekvapilo), nebo je přímým důsledkem nejvyššího vojenského diletantismu špiček GRU a ruského generálního štábu. ....kde by mě diletantismus nepřekvapil ani v nejmenším, protože typickým "zdrojem zpravodajských informací" pro GRU (a tím pádem i pro cílovou buňku GenStabu) jsou postavy, jako jsou tyto tři mladé dámy, které před dvěma dny zadržela SBU v Oděse. (V podstatě je to stejné, jako kdyby mi někdo zaplatil za prohlídku Ukrajiny a pak mě - který tam nikdy nebyl, a tudíž netuší, kde je co na Ukrajině - požádal, abych mu řekl, na co se má zaměřit...).
...a protože nejen Rusové, ale i celé hordy Pudingových fanoušků na sociálních sítích vytrvale blábolí o "tajné schůzce ukrajinského GenStabu" a "hlavním štábu v nemocnici", a jak to byla 'ukrajinská raketa NASAMS, která zasáhla nemocnici v Ochmatdytu, a protože vím, že důstojníci GenStabu v Moskvě čtou tento blog téměř od jeho vzniku, budu teď indiskrétní se 'speciálním vzkazem' pro ně, diletanty z GRU, a jejich Cílovou buňku:Tohle je velitelství ZSU, vy bando šílených masových vrahů (Dehtiarivska ulice 19/7, 02000 Kyjev). Všichni jste tak neschopní, že se vám podařilo minout i ten (nejbližší hlášené škody jsou asi 200 metrů daleko) a místo toho jste "zasáhli" obchodní centrum Domino u stanice metra Lukjanivská. ....a pokud jde o PSU a její praktiky divoce zveličování ruských ztrát, zveličování počtu sestřelených ruských raket a útočných bezpilotních letounů, započítávání poškozené ruské techniky jako "ztracené" a zakrývání nekompetentnosti konkrétních vrchních velitelů.... Z piety se tím dnes nebudu zabývat. Ale i k tomu se vrátím. To je slib.