Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Prní město v Německu vypne lidem plyn v roce 2029

To je právě ten problém. Třeba taková elektrotechnika spotřebovávala hodně olova, ale neřešilo se těch 99% co jde do akumulátorů, ale to 1% co jde na měkké pájení.
Lodě nemůže EU vyřešit, protože ty ze zcela jasných důvodů (nejde jen o emise, jde třeba o pracovní a bezpečnostní předpisy) plují pod vlajkama zemí mimo její vliv.
Elektrárny se časem vyřeší samy, aspoň u nás se řeší, že velkým blokům končí životnost a i kdyby nekončila, tak pomalu dochází uhlí v přilehlých dolech (a elekrárna je udělaná na místní uhlí, neni možné jej dovážet, protože by mělo jiné složení). U vás na slovensku máte i plynové elektrárny, to je u nás zcela minoritní (u nás jsou to hlavně kogenerace, kdy hlavním produktem je teplo a potom jedna elektrárna v Kladně s plynovými turbínami, která slouží pro start sítě ze tmy, pokud by něco takového někdy bylo potřeba a jinak jako podpora sítě ve špičkách), takže zase bude potřeba řešit, jak nahradit náhradu Jaslovských Bohunic.
Není to tak dávno (tak 20-30 let) co se všude muselo přecházet na plyn. U nás ve městě třeba rozkopali nově udělané chodníky, jakoby půl roku předtím nevěděli, že tam budou dělat plyn. A najednou je to špatně.
Zemní plyn je celkem bezproblémový, kromě fosilního se přece dá nahradit bioplynem z obnovitelných zdrojů. Takže to je naprostý nesmysl ho rušit. Jen je potřeba ho namísto na potrubí z ruska napojit na potrubí z bioplynové stanice, která nás všechny spasí (stejně jako bionafta a biobenzín). Prakticky pokud jde o topení, může mi to být úplně jedno, to si musí vyřešit místní teplárna, ale ne každý bere teplo z ústředního zdroje.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat