Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Opravdu je to demokracie?

Podle některých politiků (kteří jsou zrovna u moci) je demokracie to, že ten, kdo nesouhlasí s jejich politikou, tak automaticky ohrožuje bezpečnost (jejich) státu.
Pokud některá nepohodlná strana - v Německu třeba AFD - začne nabírat na síle, objeví se okamžitě hlasy, požadující její zákaz.
Tohle je podle tebe demokracie? Ne, to je úplně obyčejné zneužití moci. A čím větší strach ti nahoře o svou moc mají, tím agresivněji vystupují a tím represivnější metody volí.

Demokracie je, když se štamgasti většinově rozhodnou, že rozbijou hubu každému, kdo řekne slovo proti Baníčku.

Souhlas. Ale těch pár zvolených politiků není "demokracie". Oni tvoří státní politiku a kdokoliv si ji dovolí kritizovat nebo zpochybňovat, tak si to odskáče. I kdyby kritizoval naprosto debilní rozhodnutí, se kterými nesouhlasí 90% lidí, kteří je bláhově zvolili na základě předvolebních slibů, ze kterých nezůstal kámen na kameni.

Ředitel za příspěvek na síti zavolal na vlastní školačku bezpečnost místo toho, aby jí vysvětlil nebo se pokusil vysvětlit, v čem je podle jeho názoru ta AFD fuj. Řekl bych, že tohle by se nestalo ani v tom dnešními neoliberály nenáviděném Rusku nebo Číně. Zato se to děje v tom našem vzoru - západním Německu. Nějak jsem nezaregistroval, že by v Rusku FSB odváděla školáky z vyučování.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat