Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Korespondenční volba?

Odliš dvě věci.

Korespondenční volbu, kterou má většina normálních států, chtějí proto, že vědí, že jim to pomůže, protože zahraničí Babiše a Okamuru prostě nevolí. Stejně jak jako Babiš věděl, že mu pomůže, když důchodcům přihodí stovku k důchodu navíc. Je to pragmaticky logické. Zisk pro současnou koalici třeba 100, 150, možná i více hlasů (ale to jsem tu psal už x-krát..)

Posunutí možnosti získání občanství z 3. na 4. generaci emigrantů - a nic takového se nekoná - bude mít naprosto minimální dopad. Když zjistím jako Američan, že můj praděd byl původem Čech, celý žhavý si budu vybavovat občanství, abych mohl někde, kde mě to NAPROSTO nezajímá, hlasovat ve volbách. Vždyť tím občanstvím si mohu přivolat na sebe spoustu jiných problémů či povinností. Pokud to nakonec bude někdy schváleno (ten posun o jednu generaci), výsledek bude stejný jako v roce 2019. Pár desítek nových Čechů.

Význam toho prvého je o řadu řádů vyšší. Význam toho druhého nulový. Úsilí o korespondenční volbu se jim (vládnoucí koalici) nepochybně vyplatí. To druhé je zcela bagatelní… nakonec, podívej se, kdo hlasoval pro původní návrh. Komunisti i socani si museli být nepochybně také vědomi, že zahraničí je rádo nemá - a přesto pro ně nebyl žádný problém pro to zvednout ruku.

Lidi v zahraničí, kteří česky umí a mají české občanství, česká média sledují. X-tá generace emigrantů, kteří české občanství pozbyli(!), která ani netuší, kde ČR leží, ne - ale ti se určitě na povel současné vlády k občanství nepoženou. Nemají se to přece kde dozvědět :-p . Nebo myslíš, že si současná vláda bude platit inzeráty ve všech státech, jejich televizích a novinových plátcích, aby nějakého José Nowaka z Guadalajary zbuntovali k volbám proti Babišovi?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat