Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Korespondenční volba?

Ve většině civilizovaných států je korespondenční volba zavedena a funguje.

Myslím si, že korespondenční volba nebude znamenat, že obálky doputují do ČR, ale pravděpodobně na naše úřady v zahraničí (velvyslanectví?) a budou se počítat tam. Dnes se to také neposílá vše do Prahy, ale sčítá se v každé dědině.. Další věc, předpokládám, že svůj hlas (žiju-li v zahraničí) budu posílat výrazně dříve než bude stanoven jako "volební den", klidně o týden, dva(?) a ono to na tu ambasádu v pohodě dojde. Mělo by to být ve dvojích obálkách - tou vrchní si ověří, kdo hlasuje (dnes ukazuju ve volební místnosti občanku a oni si mě odfajfkují) a vevnitř bude ta volební s razítkem a vlastním volebním lístkem, kterou hodí do urny (místo samotného voliče). A pak, až volby skočí (sobota 14 hodin), urna se odpečetí a začne se sčítat, jako v jakékoliv volební místnosti v ČR.

Pokud nějaký lístek nedojde včas, smolík. Pokud jdu k volbám tady a cestou zabloudím, spadnu a polámu si haxnu, nestihnu to do SO 14:00 (třeba i z objektivních důvodů), také se na to nebere ohled. A právní posvícení se také nekoná.

Pokud korespondenční volba (má se jednat pouze o pobyty v zahraničí a volebchtiví lidé se budou muset výrazně předem registrovat do voličských seznamů, aby jim poštou došly obálky) projde - jakože nakonec projde, protože 108 je víc než 92 - vadit mi to nebude. Stejně tak je mi (a jistě všem) jasné, proč některá uskupení korespondenční volbu prosazují a někteří jsou tvrdě proti. Kvůli porušení ústavy to na 100,00% není… ;-)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat