Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem AI: Kterou a jak používáte?

Pozri si definíciu inteligencie na SK wiki https://sk.wikipedia.org/wiki/Inteligencia
Skúsil som zadať tvoju otázku botovi v prehliadači Brave, odpovedal stručnejšie a dosť presne:

Intelligence is the ability to learn, understand, and apply knowledge, as well as the capacity to adapt to new situations, solve problems, and understand complex ideas.

Tvoj problém je že to nechápeš alebo nechceš pochopiť. Pre teba je inteligencia výhradne taká akú má bežný človek? Čiže buď je niečo inteligentné alebo nie je vôbec. Zoberme si napríklad zvieratá. Mnohé z nich sú v dospelosti inteligentnejšie ako malé deti. Ak mám doma napríklad obyčajné svetlo s vypínačom a v inej izbe mám iné svetlo ktoré má senzory, možnosť komunikovať s iným zariadením, možnosť prispôsobiť sa podľa toho či je ráno, večer, noc tak tieto svetlá sú voči sebe navzájom rovnako inteligentné? To o čom píšeš ty skôr pripomína hodnotenie či má dané AI vedomie alebo nie. Takmer určite žiadne nemá, opýtaš sa AI koľko má tých kolies a síce odpovie že väčšina áut má 4 ale presne ako píšeš má to len naučené ale v skutočnosti nechápe o čo ide. Lenže z definície inteligencie je jasné dané či to je inteligencia alebo nie. Síce len na elementárnej úrovni ale je to tam. Dnes je už realitou autonómne auto nie v laboratórnych podmienkach ale normálne vonku na akejkoľvek ceste. Nie je to ani náhodou 100% bezpečné a funkčné. Ja by som tomu neveril ale už to funguje v nejakej základnej úrovni.

Jan Fiala, úplne súhlasím. Do armády by tieto veci mali implementovať veľmi opatrne. Síce sú technologické firmy ako napríklad Boston Dinamics ktoré odmietli aby ich roboty boli v armáde ale čo z toho keď to niekto trocha skopíroval a už majú napríklad dosť podobného robotického psa ako je spot. Pochopiteľne je to pre nich lákavé. Prečo riskovať život vojaka alebo pilota ak môžu poslať dron alebo robota?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat