Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem AI: Kterou a jak používáte?

Celkovo vraj už 1,5mld ľudí používa aktívne nejakého chatbota čiže nejakých 18% pop.

To si vyčítal na bulvári? Hodnoty rozhodne také nie sú. A aj keď v Anglicky hovoriacich krajinách je viac rozšírenejšia, tak trebárs v CZ/SK sa to sotva používa. Ešte by ma zaujala metrika merania. "Používa" znamená že to použili raz, alebo že to používajú opakovane? Týždenne? Denne?

Teraz ďalší level chatbot. Tentokrát ale neslúži výhradne na získavanie informácii ale zároveň už začína plniť úlohu premýšľania.

už? Kde? Ukáž mi to? Pokiaľ viem tak dnes AI neexistuje, a ešte dobrých pár storočí nebude.

Jasné chápem, zatiaľ ten bot nechápe čo tvorí ak napríklad generuje obrázok ale už to začína trocha...

Nie, nezačína.

Lenže ľudia to budú využívať na premýšľanie. Namiesto toho aby človek niečo vymyslel, dá požiadavku čo chce a AI to urobí

"AI" to neurobí, urobí to možno tak LLM a podobné modeli, a pár podporných algoritmov k tomu. Áno, LLM dokáže toho "veľa", ale vlastne v podstate nič. Je to asi ako dať opici do ruky pero, a nechať nech to náhodne čmára, a raz náhodou načmára aj písmenko. Vtedy človek je ohúrený "wow, on vie písať" tak to je presne stejné u dnešnej rádoby "AI", ako to marketingovo nazývajú, ale pri tom to je len náhodný generátor slov.

Predstavme si ľudí za 100 rokov. Súčasná AI bude inteligentnejšia ako 20 ročný človek narodený v roku 2100.

Ťažko povedať čo bude v budúcnosti, ale pochybujem že súčasná "AI" teda LLM, ktorý má inteligenciu asi ako tehla, že prekoná človeka. To určite nie. A to aj napriek tomu ako ľudstvo blbne, čo je realita, a keď vidím dnešné niektoré aktivistické zvášty, tak moc ďaleko od náhodného generátora slov aka LLM nie sú.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat