Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Je lepší jít na VŠ nebo učňák?

Když potřebuji inteligenci, tak není problém sehnat. Když řemeslníka či mechanika, tak je to obrovský problém. Sám přemýšlím nad rekvalifikací řemesla.
Vůbec bych nestavěl VŠ na pomyslný středobod schopnosti, toho nejvíc, co lze dosáhnout. Samozřejmě v hierarchii vzdělání ano, ale vypovídající hodnota o inteligenci nebo profesionalitě v budoucím zaměstnání to není. Šel bych podle toho, kam mě to táhne a co bych vlastně chtěl. Nemá smysl dělat něco co nechci, abych měl papír, to stejně nedopadne dobře. Šikovný člověk a ten kdo chce, se uživí. Ačkoliv vím, co se mi honilo hlavou na SŠ a jak to vidím dnes. Je to vlastně jen několik let, ale zcela zásadní v rozvoji, řekl bych.

Krapet nechápu, po dovednostech a zjevně nevášni matematice volit školy jako ČVUT nebo VUT, které na ni stojí. Mě třeba fascinovala strojírna. Vzpomínám rád i na den otevřených dveří, kdy jsem tam byl. Jenomže já vím, že na tu matematiku nemám. Neumím to popsat. Není to lenost, ale prostě nemám. Nemohl bych to dělat. Sice jsem se ji nevyhl, měl jsem ji jeden semestr, ale byl to takový VŠ standard. Zdejší kolegové by se tomu asi decentně vysmáli.

P.S. "VŠ zvažuji kvůli uplatnění na trhu práce..." Tak to je za mě ta nejhorší možná cesta a docela chytám rapla, když tohle někdo přednese :-) Jsem přesvědčen, že takto to opravdu nejde, nemůže a nebude fungovat.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat