Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nedělal bych z toho nějakou vědu. Nic, co bychom tu neznali z dob prezidentování Miloše Zemana. Oso…
L-Core 20.10.2023 17:46
L-Core
S tim rozdilem, ze Zeman neblokoval jmenovani vlady, jako to dela Caputova. Pouze odmitl jmenovat ko…
Jan Fiala 20.10.2023 18:47
Jan Fiala
Pre upresnenie - i Čaputová vidí v ministrovi živ. prostredia určité nedostatky (ten Huliak totiž ma…
yYy 21.10.2023 11:47
yYy
Tych problematickych ministrov je tam viacej az ma mrzi, ze Zuzanka ma problem len s jednym.
fleg 21.10.2023 21:16
fleg
Aj iní sú problémoví, ale práve navrhnutý Huliak z nich vystupuje ako Everest svojimi názormi, vyjad… poslední
yYy 22.10.2023 12:22
yYy

Nedělal bych z toho nějakou vědu. Nic, co bychom tu neznali z dob prezidentování Miloše Zemana.

Osobně si myslím (a to fandím Čaputové), že je věcí předsedy vlády, koho chce mít ve svém týmu. Pokud kopne vedle, odnese si to on a třeba mu to voliči následně dají sežrat.

Pre upresnenie - i Čaputová vidí v ministrovi živ. prostredia určité nedostatky (ten Huliak totiž mal mnohokrát rôzne poznámky o LGBTI+ a výrobe CO2, o medveďoch ako biologickej zbrani z Bruselu, o zonácii národných parkov - pretože jeho rodina má drevársku firmu a veselo rúbe dreva hlava-nehlava a tá zonácia by im zatrhla kšeft a mnoho ďalších HOAXov - ako i to, že klimatické zmeny sú výmyslom...) - no a to práve v ministerovi ŽP vidí ako konflikt. Pokiaľ by bol náhodou menovaný - môže sa stať, že v NP sa bude veselo ťažiť drevo, nebude ochrana ohrozených druhov zveri, nebude sa likvidovať inviromentálna záťaž). A ako minister by potom mohol preferovať svoju rodinu (u SNS a ZDERu je to obvyklé).

Aj iní sú problémoví, ale práve navrhnutý Huliak z nich vystupuje ako Everest svojimi názormi, vyjadreniami, ale aj správaním (mimochodom - on je poľovník, ktorý rád loví všetko, čo sa hýbe). Takže u neho (ako ministra) je veľký predpoklad, že to čo sa za posledné roky v ochrane urobilo (často nepopulárne, ale účinné) šmahom ruky zruší a že naše (už tak dosť poničené lesy) sa budú rúbať, až triesky budú lietať. Pred pár rokmi som sám videl na Horehroní, ako Štátne lesy bezhlavo ťažili drevo - tzv. holoruby. Samozrejme - ani nehľadeli, že často ťažili na súkromných pozemkoch - pretože im to "zákon" umožňoval - a zisky z toho nemali majitelia pozemkov, ale práve Št. lesy, ale dané platiť za pozemky museli práve tí majitelia!

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru