Předmět Autor Datum
Nedělal bych z toho nějakou vědu. Nic, co bychom tu neznali z dob prezidentování Miloše Zemana. Oso…
L-Core 20.10.2023 17:46
L-Core
S tim rozdilem, ze Zeman neblokoval jmenovani vlady, jako to dela Caputova. Pouze odmitl jmenovat ko…
Jan Fiala 20.10.2023 18:47
Jan Fiala
Pěšky jako za vozem :) Najdi si, jak dlouho od voleb byla vláda jmenována. Já to zas tak nesleduji,…
L-Core 20.10.2023 19:28
L-Core
Caputova neblokuje vymenovanie vlady, Caputova chce noveho minisra a potom vladu vymenuje, kedze ju…
fleg 21.10.2023 11:08
fleg
Pre upresnenie - i Čaputová vidí v ministrovi živ. prostredia určité nedostatky (ten Huliak totiž ma…
yYy 21.10.2023 11:47
yYy
Tych problematickych ministrov je tam viacej az ma mrzi, ze Zuzanka ma problem len s jednym.
fleg 21.10.2023 21:16
fleg
Aj iní sú problémoví, ale práve navrhnutý Huliak z nich vystupuje ako Everest svojimi názormi, vyjad… poslední
yYy 22.10.2023 12:22
yYy

Nedělal bych z toho nějakou vědu. Nic, co bychom tu neznali z dob prezidentování Miloše Zemana.

Osobně si myslím (a to fandím Čaputové), že je věcí předsedy vlády, koho chce mít ve svém týmu. Pokud kopne vedle, odnese si to on a třeba mu to voliči následně dají sežrat.

Pěšky jako za vozem :)
Najdi si, jak dlouho od voleb byla vláda jmenována.

Já to zas tak nesleduji, je mi to nakonec jedno. Uvidíme, jak dlouho to bude celé trvat na Slovensku. Jestli si také Čaputová bude týdny a měsíce volat jednotlivé kandidáty na pokec/kobereček a tak… Jak jsem psal, podle mě je to na premiérovi, koho chce ve vládě. Líbí se mi britské reálie (osoby a časy střílím od pasu, ale moc se myslím nemýlím): v pátek volby, v sobotu výsledky, v pondělí královna pověřuje Sunaka sestavením vlády, ve středu Sunak královně vládu přestavuje a ta ji potvrzuje.

Caputova neblokuje vymenovanie vlady, Caputova chce noveho minisra a potom vladu vymenuje, kedze ju chce vymenovat (logicky) ako celok. Vymenovat vladu bez ministra ani mozne nie je.
Btw nie je to precedens, uz prezident Kiska odmietol Ficovi vymenovat Jozefa Raza ml, za ministra vnutra a Fico vtedy nahradil seba za Pelegrinoho a nova ministerka vnutra sa stala Denisa Sakova.
Jozej Raz ml. ma byt novym ninistrom dopravy a Caputova s nim nema problem (pricom by mohla mat).

Pre upresnenie - i Čaputová vidí v ministrovi živ. prostredia určité nedostatky (ten Huliak totiž mal mnohokrát rôzne poznámky o LGBTI+ a výrobe CO2, o medveďoch ako biologickej zbrani z Bruselu, o zonácii národných parkov - pretože jeho rodina má drevársku firmu a veselo rúbe dreva hlava-nehlava a tá zonácia by im zatrhla kšeft a mnoho ďalších HOAXov - ako i to, že klimatické zmeny sú výmyslom...) - no a to práve v ministerovi ŽP vidí ako konflikt. Pokiaľ by bol náhodou menovaný - môže sa stať, že v NP sa bude veselo ťažiť drevo, nebude ochrana ohrozených druhov zveri, nebude sa likvidovať inviromentálna záťaž). A ako minister by potom mohol preferovať svoju rodinu (u SNS a ZDERu je to obvyklé).

Aj iní sú problémoví, ale práve navrhnutý Huliak z nich vystupuje ako Everest svojimi názormi, vyjadreniami, ale aj správaním (mimochodom - on je poľovník, ktorý rád loví všetko, čo sa hýbe). Takže u neho (ako ministra) je veľký predpoklad, že to čo sa za posledné roky v ochrane urobilo (často nepopulárne, ale účinné) šmahom ruky zruší a že naše (už tak dosť poničené lesy) sa budú rúbať, až triesky budú lietať. Pred pár rokmi som sám videl na Horehroní, ako Štátne lesy bezhlavo ťažili drevo - tzv. holoruby. Samozrejme - ani nehľadeli, že často ťažili na súkromných pozemkoch - pretože im to "zákon" umožňoval - a zisky z toho nemali majitelia pozemkov, ale práve Št. lesy, ale dané platiť za pozemky museli práve tí majitelia!

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru