Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Izrael je napaden, bude válka?

Dnes je to na den přesně 50 let: Jomkipurská válka

Raketový útok, ozbrojenci v ulicích. Napadený Izrael mluví o válce s Palestinci

Palestinští ozbrojenci z Pásma Gazy v sobotu ráno zahájili rozsáhlý a podle místních médií překvapivý útok na Izrael. Vypálili nejméně stovky raket a zároveň do Izraele vyslali komanda, která se na několika místech střetla s policisty a vojáky a podle dostupných informací berou Izraelce jako rukojmí. Izraelská armáda uvedla, že je ve válečném stavu a slíbila, že se bude bránit. K útokům se přihlásilo radikální hnutí Hamás, které ovládá Pásmo Gazy.

Macháček: Izraelské tajné služby většinou tuší, když se blíží útok, tentokrát před ním ale nevarovaly

Rakety dopadají na jižní a střední Izrael. Protiraketový deštník úplně nezafungoval, protože rakety zasáhly obytné domy jak v Aškelonu, tedy městě blízko hranic s pásmem Gazy, tak také v Tel Avivu. V Aškelonu při přímém zásahu raketou zemřela jedna žena a další jsou zranění.

Protiraketové sirény jsou slyšet také v Jeruzalémě nebo v Beer Ševě. Pro Izraelce jsou nejvíce znepokojivé záběry z města Sderot. To je další městečko u hranic s pásmem Gazy. Na záběrech je vidět, že v ulicích ozbrojenci nejspíše hnutí Hamás bojují s izraelskými policisty a vojáky přímo na ulici. Údajně je tam řada mrtvých a zraněných.

CNN:
https://www.cnn.com/middleeast/live-news/al-aqsa-storm-militants-infiltrate-israel-after-gaza-rockets-10-07-intl-hnk/index.html
https://www.cnn.com/2023/10/07/middleeast/sirens-israel-rocket-attack-gaza-intl-hnk/index.html

Už jsem zaznamenal zajímavou myšlenku, že tohle může ohrozit podporu USA směrem k Ukrajině; část finanční a vojenské pomoci zřejmě bude přesměrována do Izraele.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
jedinej kdo vede válku je Izrael samotnej a z velký části to alespon dříve byli přes jejich psa USA
goto 27.11.2023 23:03
goto
Jo, Izrael jsou syčáci a vedou válku proti Hamásu, takže to Hamás vymyslel. Prostě nepovede odvetu p… poslední
RedMaX 01.12.2023 18:23
RedMaX

Jo, Izrael jsou syčáci a vedou válku proti Hamásu, takže to Hamás vymyslel. Prostě nepovede odvetu proti izraelským vojákům, ale prostě pozabíjí zemědělce, znásilní jejich ženy a rozkope jejich děti.
Tak, teď si dej facku a zkus napsat něco rozumějšího. :-)

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru