Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Izrael je napaden, bude válka?

Něco málo k situaci v Evropě:

Násilí a antisemitismus v ulicích Berlína. Je to tu všude, zoufá starosta problémové čtvrti

Zatímco v Londýně byla propalestinská demonstrace povolená, Berlín je systematicky zakazuje. Poslední dny se tam setkání vždy zvrhla v násilí, zapalování popelnic a aut a střety s policií. Starosta Neuköllnu, berlínské čtvrti s velkým zastoupením přistěhovalců, kde bývají střety nejbouřlivější, mluví o šíření teroru a násilí do ulic.

„Neukölln nastavuje v současné situaci republice zrcadlo. Antisemitismus související s Izraelem je rozšířený jak v politice, tak mezi obyvatelstvem. A to mezi muslimským obyvatelstvem na politické levici i mezi pravicovými extremisty,“ řekl podle webu Rbb24 starosta Martin Hikel.

Propalestinské protesty v ulicích odhalily reálný stav Evropy a úsměvy zamrzly. Sociolog Hampl bez obalu vykreslil, kam situace může zajít

Sociolog Petr Hampl děsivé dění v Izraeli dává do širšího kontextu džihádu, tedy svaté války muslimů, proti Západu. "Co se před pár dny stalo obyvatelům kibuců, to se může za pár let stát Evropanům," uvedl Hampl pro ŽivotvČesku.cz. "Skupiny fundamentalistů jsou dost velké, aby představovaly nebezpečí, a ty skupiny ovládají většinu mešit," dodal sociolog.

Už v uplynulých letech byla západní Evropa svědkem útoků na Židy, došlo také k hrůzným teroristickým útokům. "K brutálním vraždám dochází i v západní Evropě a každodenní útoky na Židy jsou součástí života ve Francii, Německu, Švédsku a jinde," smutně konstatoval sociolog Petr Hampl. Dosavadní reakcí politiků byly výzvy k »semknutí«, patetická slova a gesta pršela jako při průtrži mračen. A situace se nezlepšovala.

A co tetka Merkel? Má klidný spaní?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat