Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Izrael je napaden, bude válka?

Já to nemyslel na nikoho konkrétního; o tobě vím, že se vždy snažíš o vyrovnanej přístup, fakta a ne emoce. Jak za zloviru a vakcín, tak za války a u dalších témat.

Já vím, že špatnosti se dějí na obou stranách, ale tak nějak intuitivně vidím Izraelce jako kulturní, kultivovaný a (třebaže ne všichni) empatický lidi. Oproti tomu většinová populace v Palestině je (nemám slušný označení).

Taky je mi jasný, že vyrůstat od malička v prostředí nenávisti a indoktrinace a nikdy nepoznat nic jinýho pak produkuje mladý lidi s názory a jednáním, co jsme viděli 7. 10. 2023.

Izrael ale Palestinu nenapadl první; útok přišel z opačnýho směru; šlo o naprostý zvěrstva i na malých dětech. A tohle nebudu omlouvat a nebudu k tomu hledat jakýkoli lidský pochopení. Takhle se lidi nechovají.

Pak máš obyčejné lidi, kteří v Gaze žili a teď jsou bráni z pohledu Izraele nastejno jako teroristi a likvidovani z letadel v ramci boje proti Hamásu.

OK, ale: Izrael dal civilistům šanci (třebaže malou a těžko realizovatelnou) odejít mimo centra útoku. Projevili lidskost po tom všem, co jim 7. 10. nepřítel provedl.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat