Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Izrael je napaden, bude válka?

Vida, podobnou otázku si dnes položili i tady: KOMENTÁŘ: Násilnosti a další vlna migrace aneb Přejme Angele Merkelové dlouhý život

Napřed malá rekapitulace posledních několika dní: Ve francouzském Arrasu zabil mladý migrant učitele francouzštiny a další lidi zranil. Za provolávání islamistických hesel vyhasly v Bruselu dva životy švédských fotbalových fanoušků. Židé se v Evropě cítí stále méně bezpečně a do toho všeho muslimové v řadě evropských metropolí velkolepě oslavují řezníky z Hamásu. Přiznáme si konečně, že za současnou situaci si Evropa může sama? Že vlastně jen sklízíme plody svojí mnohaleté benevolentnosti, naivity a nečinnosti? A kde je teď paní Angela Merkelová se svým „Wir schaffen das“?

Nevěděl jsem, že:

... Dobrá byla k tomu, aby po letech dohadování přišla s migračním paktem, který nenáviděné kvóty vlastně jen nahradil termínem povinná solidarita. Jiná slova, ale stejný princip. Jediné, co se v toku času změnilo mírně k lepšímu, je ochota střežit pevninské vnější hranice, ale i hranice uvnitř Schengenu, což přece jen přináší nějaké výsledky. Na tom, že například italská Lampedusa praská ve švech nebo že sousední Německo má od začátku letošního roku přes 200 tisíc žádostí o azyl, to ale nic nemění... Stejně jako mnoho nezmění ani kritické hlasy z Německa, kde nástupce Angely Merkelové kancléř Scholz připouští, že je třeba hledat způsoby, jak migraci konečně zastavit, a francouzský prezident Emmanuel Macron dokonce chce radikalizující se příchozí ze země úplně vyhostit.

Jsme v Evropě padlí na hlavu. Neřízená masová imigrace, zákaz spalovacích motorů, Green Deal.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat