Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Stvořitel, sci-fi film, zklamání

Mluvíme o letošním sci-fi filmu, podle některých počin roku: https://www.csfd.cz/film/1167849-stvoritel/prehled/

Film jsem viděl v kině s českým dabingem. Neumím psát recenze, bude to jen shrnutí dojmů. Jsem velkým fanouškem sci-fi, dávám ale přednost knihám před filmem.

Dost recenzí chválí vizuál, z mýho pohledu tam nic skvělýho nebylo, efekty jsou, ale přišly mi všední. Děj se odehrává roku 2065, ale moc odlišností od dnešní doby jsem neviděl, teda s výjimkou "robotů". Jedni jsou vyloženě stroje, mají humanoidní tvar a používají ruční palný zbraně. Druzí mají lidskou hlavu a tvář, říká se jim simulanti, jsou to taky stroje, ale vypadají a chovají se víc jako lidi.
Děj se odehrává někde v Asii, jak na venkově, tak i ve městech. Tam bych čekal velmi sofistikovanou techniku, kamery a čidla doslova na každým rohu a... ne, je toho tam minimum.
Výkony vojáku US army mi přišly na mizerné úrovni; podniká se zdrcující úder na hlavní sílu AI v doslova pár lidech; vojáci přiletí poblíž hlavní základny AI, ta není nijak zjevně chráněna, přistanou v pohodě. Žádný lasery, děla, rakety atd. a to je rok 2065 a AI ví, že je cílem. Ach jo.

Hudba ve filmu je, ale nijak jsem si jí nevšiml.

Děj se dá popsat jedním slovem: zdrháme. Příroda hezká, některý scény mi evokovaly Tibet (oprávněně???).

Nelogičností je celá řada, vypíchnu tu, kdy jedna (!) nálož odpálená v létajícím monstru, jakési základně vypadající jako vesmírná stanice (akorát lítá v atmosféře) způsobí sérii výbuchů a stanice jde k zemi.

Film má 134 minut, prvních deset jsem si říkal co je to za hovadinu, to nemá ani úroveň béčkových filmů; dalších deset minut jsem si říkal to stejný a dalších deset minut zas. Pak už jsem si neříkal nic a dokoukal to do konce.

Nebýt to v kině, ale doma, nejdýl po třiceti minutách bych šel od toho.

Můj dojem: totální zklamání.

Předmět Autor Datum
Za me prumerny film s uzasnym vizualem. Hudba nebyla spatna, ale nicim vyjimecna, jediny co tam sede… poslední
Al Capone 03.10.2023 16:37
Al Capone

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru