Ano je to mozne, ja som upozornoval na inom webe minule ako v HU v jeden tyzden vysiel prieskum, kde vyhraval madarsky organ o 10% bodov a v inom prieskume prehraval o 7% s najvacsou opozicnou stranou.
Ale stacilo sa pozriet aj ine prieskumy inych agentur a clovek pochopil, ktore vysledky su relvantnejsie.
Orban to v HU podla tych vyskumov z 07/25 uz spocitane.
Takze ano, v niektorych statoch sa daju prieskumy az takto manipulovat, ale CR medzi ne nepatri si myslim, pretoze agentura, ktora sa na taketo nieco da uz nebude doveryhodna. V HU to ide len preto, ze ta agentura je naviazana na HU vladu.
Btw aj na SK mame jedneho kapitana, co neveril agenturam, ze jeho SNS je dlhodobo pod prahom zvolitelnosti...tak si vydobil, ze prieskumy bude robit statny statisticky urad...a ked mu po prvom prieskume vyslo, ze sa do parlamentu nedostane zautocil na jeho riaditela, ze sluzi jeho protivnikom a prieskum bol zmanipulovany.
Pripadas mi tak podobne...akonahle je nieco v prieskume co ti nestimuje hned ho napadnes a zacnes bluznit o tom ako sa to da vsetko zmanipulovat....a ked sa to da = tak to je predsa zmanipulovane nie?
Edit: Pri tych madaroch som si dal tu pracu a dohladal dlhodobu uspesnost agentur, co sa tam spominali v porovnani s tou, ktora namerala madarskemu organovi cez 40%...a hadaj, ktora bola najhorsia.
Ano spravne tato a nielen, ze bola najhorsia, ale ako jedina mala dlhodobe odchylky v prieskumoch od reality cez 10%, vsetky ostatne mali hlboko pod 10%.
Akonahle skonci Orban tak u tejto agentury si nikto sudny uz nic neobjedna a skonci na trhu.