Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ekonomika v roku 2023 - pokračování 3

Podrazy od vlády a bordel ve státě snad nemá hranice: Ministerstvo školství rozpisem rozpočtu podrazilo školy

V tomto týdnu ale mnoho ředitelů zjistilo, že přišli nejen o místa neobsazená, ale i ta obsazená. V tuhle chvíli si tedy hází mincí, s kým se rozloučí a komu práci naopak přidají - bez odměny, pochopitelně. Obejdou se bez účetní? Mohl by to během polední pauzy přepočítat učitel matematiky? Nebude se uklízet? Nebo to zvládnou děti během pracovního vyučování? Propustí se administrativní pracovníci v době, kdy administrativa škol rapidně narůstá? Co školník, musíme ho mít? Možná by to mohl zvládnout učitel dílen?

Limity nepedagogů jsou platné od 1. 1. 2024. Rozpočet přišel v tomto týdnu. Nedokážu odhadnout, kolik škol limit v tuto chvíli překračuje, ale vzhledem k reakcím ředitelů v mém okolí jich bude mnoho. Překročení limitu je považováno za porušení rozpočtové kázně. Škola za ni může dostat finanční postih a ředitel může přijít o místo. Vzhledem k dvouměsíční výpovědní lhůtě ji školy s překročeným limitem budou porušovat ještě minimálně do konce dubna, pokud se s zaměstnancem, se kterým se rozloučí, nedohodnou na výpovědi dohodou. A co teprve školy, které mají školní jídelny, tam se limity objeví až v březnu. To asi ještě mnoha ředitelům zamotá hlavy. Možná bude vařit učitel pracovního vyučování, uvidíme. Ředitelé pak mohou umýt nádobí.

Až zase bude ten hnus Fialovej mluvit o prioritách, dejte si pozor, abyste tou prioritou nebyli náhodou vy. Takhle to dopadlo s prioritou školství.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat