Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Klimatická chyba

Racionální člověk - Štefan Vaľo - publikoval na Youtube video, kde vysvětluje jednu z příčin změny klimatu a to (ne)schopnost půdy zadržet v krajině dešťovou vodu.

Není to teoretik, jedná se o prakticky uvažujícího člověka, co svoje nápady na řešení ověřuje v praxi. Opravdu to stojí za to vidět.

Klimatická chyba

Předmět Autor Datum
Jenže tohle všechno víme, není to nic nového. Voda přitahuje vodu, kde voda není, neboť si jí lidi o…
RedMaX 04.09.2023 21:25
RedMaX
Jediná rada: díky oteplování přeměň zahradu na rýžové pole. Možná na to bude i nějaká dotace, pokud…
nerady 05.09.2023 20:49
nerady
Zase tak velký to nemám. Navíc tipuju, že to nevydělává, protože všude v okolí, kde je také dost vod… poslední
RedMaX 05.09.2023 20:54
RedMaX

Jenže tohle všechno víme, není to nic nového. Voda přitahuje vodu, kde voda není, neboť si jí lidi odvedli pryč, žádná voda ani nepřiteče.

Já mám vodu rád, aby mě hned tady někdo nenadával, například v podobě piva nebo dalších nápojů. Ale jinak mě voda pěkně sere a ještě víc mě serou ekologové, kteří mi odmítají dovolit skrz stavební úřad vodu ze svého pozemku odvést a musím ji tam skladovat. Přitom mám vody nad hlavu, prostě voda, samá voda. Sere mě to, sorry jako.

U nás na jihu Čech jsem si vybudovali (respektive už naši předci byli tak chytří, že to postavili) na zadržování vody rybníky, spoustu rybníků, ty přitahují další vodu, máme tu naprosto všude vody nad hlavu a rádi bychom se nějaké zbavili ve prospěch ostatních. Ale prostě ne, nemůžeme. Nějakej debil z Prahy neměl vodu, tak vymyslel zákon podle kterého ji nemůžu odvádět a naopak jí musím skladovat u sebe. Mám tam vody nad hlavu. Já tam kdekoli na zahradě kopnu metr hluboko a do rána je díra plná vody. Jak říkám, prostě moc vody taky škodí! Takže jednoznačně říkám, udusávat půdu a vodu odvádět je super věc. :-)

Zase tak velký to nemám. Navíc tipuju, že to nevydělává, protože všude v okolí, kde je také dost vody, se pěstuje řepka, tam jsou dotace! Prostě automobilová lobby tam i to zemědělství ovládá a pěstuje si tam dokonalé pohonné hmoty. (Dokonalé je myšleno, že je to dokonalé pro ně, nic nedokáže tak rychle pomrvit motor jako byť i malinký přídavek biopaliva!)

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru