Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Slovakia čipsy a všeobecne o čipsoch

Ahojte,

Aj vy máte pocit že Slovakia čipsy sú čím ďalej tým horšie? Nie len klasika, ale dnes som ochutnal ich kotlíkové čipsy, na ktorých som si skoro dolámal zub.
Nie len že sú chuťovo nič moc, ale sú suché, tvrdé a nedajú sa hrýzť. Ale všetky čipsy od Slovakia začínajú byť tvrdé a suché. Napríklad Moravské brambůrky sú chrumkavé, ale aj jemné a rozpadajú sa na jazyku.

Čo si myslíte o Slovakia čipsoch, a ktoré čipsy preferujete vy?

Předmět Autor Datum
Ty chipsy jsou planovane k použití jako nouzové dávky. Musí vydržet radiaci i utoky hlodavců. Před p…
Jan Fiala 07.08.2023 16:49
Jan Fiala
Podľa mňa to platí už dlhé roky. Keď si zaspomínam tak v období do 2010 boli slovakia čipsy určitý p…
KMX 07.08.2023 18:10
KMX
No ten obrázok to pekne vystihuje... ale vážne mám pocit že veľa potravín si skazilo kvalitu.
Ale 07.08.2023 20:48
Ale
Našiel som ho len v rýchlosti a tento konkrétny nie je pre náš trh ale pointa je identická všade kde…
KMX 07.08.2023 21:35
KMX
Z čipů mě teď nejvíc zajímají 74HC279, které jsou poslední do mojeho aktuálního projektu a ještě váz…
gilhad 07.08.2023 18:12
gilhad
Bohemia čipsy taky nejsou to, co bývaly, ale pořád patří mezi lepší nebo možná nejlepší. Dávno jsem… poslední
ml1 09.08.2023 14:31
ml1

Podľa mňa to platí už dlhé roky. Keď si zaspomínam tak v období do 2010 boli slovakia čipsy určitý pojem a ľudia to kupovali či už na bežné domáce chrustanie alebo na oslavy, svatby atď... Nešlo o názov, šlo o tú chuť a kvalitu. Teraz ale dlhé roky je pre mňa slovakia čipsy totálna rarita a keď už občas na nich niekde natrafím tak žiadna sláva. Niečo podobné vnímam posledné obdobie v rámci jogurtov SABI. Vždy to bola TOP kvalita a zaručene viem že sa robia stále na území SK. Neviem ako s tými slovakia čipsami. Lenže kvalita šla teraz rapídne dole. Ako som to počul od jedného českého ekonóma hovoriť o vplyvoch inflácie tak to nazval šuntáciou a smrskfláciou. Spisovné slovíčka to zrejme nebudú ale sú neuveriteľné presné. Tu si môžeš pozrieť tú smrskfláciu https://pbs.twimg.com/media/DVepHcCWAAIi8Nh.jpg ešte treba nájsť novší zdroj kde je započítaný súčasný svet. Výrobca si teda vyberie buď orezať alebo ubrať kvalitnej suroviny a natlačiť tam odpad.

Našiel som ho len v rýchlosti a tento konkrétny nie je pre náš trh ale pointa je identická všade kde udrela vysoká inflácia. Výrobca tam proste nemá na výber inak by šiel do straty. Takže volí zvyšovanie ceny, zmenšenie produktu(smrskflácia) alebo zhoršenie kvality(šuntacia). To posledné by malo byť fakt posledná možnosť ale mnoho výrobcov sa k tomu nechá zlákať. Skôr menej známe značky pretože známejšia značka dobre vie že sa to neskôr vráti k ním ako bumerang. Menšia firma sa jednoducho môže premenovať. Určite dáš za pravdu že ak máš na výber nejakú potravinu v tej istej kvalite tak radšej by si chcel rovnakú kvalitu alebo vyššiu cenu. Keď tam začnú sypať blbosti a ono to je okamžite cítiť v chuti a vidieť v konzistencii...

Z čipů mě teď nejvíc zajímají 74HC279, které jsou poslední do mojeho aktuálního projektu a ještě váznou někde na cestě v Číně :-)

Všechny ostatní už došly a až na jeden i fungují správně. (A protože to vždycky trvá, tak když je kupuju, tak aspoň po desítkách, ono to stejně vyjde levněji, než je kupovat v místním kamenném krámě, Takže ten jeden vadný byl z celkem asi 150 a to už docela jde.)

Celé to bude vypadat takhle, deska už je taky na cestě a skutečná velikost pár milimetrů pod 10x10 cm
[Expanduino_I-nahled.png]

Bohemia čipsy taky nejsou to, co bývaly, ale pořád patří mezi lepší nebo možná nejlepší.
Dávno jsem neměl Konopišťské brambůrky, ani nevím, jestli to ještě existuje.

Něco podobného je se slanými tyčinkami, většinou jsou tvrdé. Ale nedělám si nějakou statistiku, takže prostě něco koupim a buď je to dobré, nebo ne.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru