Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Zase něco dalšího postaveného na hlavu

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Když už tu máme tema o vecech postavených na hlavu, tak něco z čubičky o berlínském parku https://w…
Jan Fiala 02.08.2023 10:56
Jan Fiala
IMHO se nejedná o pracovní povolení na prodej drog, ale na to aby mohli být legálně zaměstnáni. A kd…
Wikan 02.08.2023 11:00
Wikan
Wow. Takže dealery, kteří jsou v nějakém gangu a vydělávají si prodejem drog zaměstnáme třeba jako p… poslední
Jan Fiala 02.08.2023 11:03
Jan Fiala

Když už tu máme tema o vecech postavených na hlavu, tak něco z čubičky o berlínském parku

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-sefka-nemeckych-zelenych-v-noci-bych-se-do-berlinskeho-parku-neodvazila-40439465

Přitom Monika Herrmannová, v letech 2013 až 2021 starostka obvodu Friedrichshain-Kreuzberg za Zelené, nechtěla dealery z parku vyhnat. „Žádná skupina by neměla být vyloučena,“ bizarně zdůvodnila.

Podle strategie levicových stran (Zelení, Levice a Piráti) by „dealeři měli být vyzváni, aby se projevovali méně obtěžujícím a agresivním způsobem“. Podle očekávání to mělo nulový úspěch.

V roce 2019 proto vyznačil správce parku Cengiz Demirci růžovým sprejem zóny, kde mohli dealeři prodávat drogy. „Uvažovali jsme nad tím pragmaticky,“ řekl rozhlasu RBB.

Efektivnější by ale podle Demirciho bylo, kdyby úřady daly dealerům pracovní povolení. Většinou jsou to totiž žadatelé o azyl, kteří nemohou během vyřizování žádosti legálně pracovat. „Kdyby to úřady udělaly, vyřešilo by to 90 procent problémů,“ prohlásil.

Super. Drogy jsou ilegální, ale ti, kdo je prodávají, budou na prodej dostavat pracovni povolení a zřejmě na základě toho ještě povolení k pobytu?
V parku jim vymezi zóny, kde mohou prodavat a ještě je poprosi, aby znasilnovali slusneji?

Tady je nádherně vidět, kam to současní aktivisté (jsou ve vládě, v EU parlamentu, v samospravach) vedou.

Wow. Takže dealery, kteří jsou v nějakém gangu a vydělávají si prodejem drog zaměstnáme třeba jako plniče skladu v supermarketu nebo na uklízení ulic a oni vesele nechají dealerování a s úsměvem na tváři budou 8 hodin makat?

Nebylo by efektivnější udělat pár velkých zátahů a všem podobným žadatelům zrušit azyl a vypakovat je zpět? Pokud žadatel o azyl porušuje zákon, tak je to v pořádku a oni za to nemohou?

Občas mi připadá, že se takové problémy neřeší úmyslně, abys pak mohl argumentovat tím, že když všude nasadíš kamery, zrušíš hotovost tak podobné problémy odpadnou. A lidi rádi na to přistoupí a sami si utáhnou oprátku.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru