Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Placení kartou

Každý, co mu vyhovuje. Je dobré mít možnost si vybrat. Někomu třeba vyhovuje platba chytrým telefonem, jiný má jen klasický tlačítkový.
Jak se dostává hotovost do oběhu, to mě už delší dobu vrtá hlavou. 200-2000 bankovky jsou jasné, ty flušou bankomaty, do kterých je sypou obrněná auta, ale co stovky a drobné. Banky už většinou pokladny zrušily, takže zbývá tak leda pošta.
Bankomaty v čechách si pro čechy snad neúčtujou žádné extra poplatky, ty účtujou jen cizincům. Vybíral jsem i v euronetu na hlavním nádraží a bylo to jako jakýkoliv výběr v cizí bance, kterých mám během měsíce několik (v základu 2) zadarmo. Poplatky je potřeba řešit v cizině, třeba v polsku jsem narazil čistě náhodou na bankomat, který nic nechtěl (pekao), když jsem chtěl potom vybrat ještě jednu stovku, tak jsem už žádný takový nenašel, no aspoň jsem utratil złote skoro do poslední mince (a možná jsem přivezl méně suvenýrů). V maďarsku se zdálo, že je to v pohodě. Ale v cizině je potřeba dávat pozor na DCC (a to i v obchodech) a právě na různé poplatky navíc pro provozovatele bankomatu.

Osvědčené mám bankomaty airbank, tam si můžu nasvakat, kolik chci dvoustovek a kolik pětistovek (případně i litrů a dvoulitrů). Karou platím spíš větší položky, menší opravdu výjimečně. A hlavně kartou platím při internetovém nákupu, to je nejpohodlnější způsob jak zaplatit (než řešit nějaké převody nebo dobírky). Ale nechci mít bankovní výpis tlustý jak telefonní seznam okresního města.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat