Dělal jsem u statků a bydlel na vesnici u okresního města. S masem nebyl žádný problém. Samozřejmě, že nebylo exotického ovoce a co se týká zeleniny tak se tam projevoval pěstební cyklus, jelikož u nás toho v zimě moc nevypěstuješ. Plíčky jsme v naší jídelně měli každých 14 dní, jehněčí bylo za hubičku, husu, kachnu a králíky jsem kupoval na vesnici. Vepřové maso bylo bez problémů. Nebylo telecí. Šunka, salám Turista, Gothajský a Polský byl v lahůdkách také. Problém byl s Loveckým a Uherákem. Co se týká ovoce, jelikož náš podnik měl sady a zahradnictví tak si nemohu stěžovat. Je pravda, že od roku 1987 jsem už měl jako technik volnější pracovní dobu ale to jsem nezneužíval. Pokud jsem byl ve městě a byla před nějakým obchodem fronta tak jsem se tam většinou postavil. Největší prča byla když nebyly vložky a toaleťák (vyhořele továrna na buničinu), tak "cizák" ve frontě místním nešel místním pod nos (to se mi přihodilo v Dobřanech). Rodiče bydleli v okresním městě a neměli se zásobováním také žádný problém. Něco jiného bylo v Polsku kde jsem na vlastní oči viděl na začátku 80 let frontu na maso 200 metrů dlouhou a v krámech nic nebylo.