Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Placení kartou

Mám účty u AirBank - majitel PPF, firma patří Češce, FIO - majitelé Češi, Creditas - majitel Čech a Trinity, to nevim, ale snad to jsou také Češi. L-Core možná bude vědět.

Takže nevim, ale banky v držení Čechů existujou. Ne, že bych v tom osobně viděl výhodu.

Jinak u ČNB musí mít některé instituce státu účet výhradně, nesmí mít komerční. Jiné mít komerční mohou, ale jen na něco. Třeba na výplaty státních zaměstnaců musí být vždy peníze u ČNB.

Tak já Klause nevolil, ale lidi ho zvolili, takže jaký díky Klausovi. S tím prodáváním všeho je to taky složitější. Komunisti bájili, jak máme průmysl, vyrábíme a přitom polovina končila na skladech a druhá na východě, kde to brát museli. Tím rozhodně neříkám, že tu nebyly dobré výrobky a že se muselo prodat všechno, ale nebylo to tak jednoduché a kolikrát se toho stát rád zbavil, aby to začalo fungovat. A kolikrát to krachlo. Prostě posléze může být za hrdinu kdokoli, ale neudělat chyby nebylo zase tak jednoduché a jak říkám, byli tam ti, které lidi zvolili, stejně jako si ty křupany zvolili dneska, takže holt to tak je. Znáš lepší systém než dát každému jeden hlas včetně všech polodebilů, najivních lidí a lidí klidně v něčem geniálních, ale neschopných orientace v ekonomii nebo politice?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat