Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Placení kartou

Důvod nebrání karet je jen a pouze ten, že hotovostní platby jsou ze strany finančních úřadů nekontrolovatelné a že tak takový subjekt snadno upraví své daně k obrazu svému.
Myslím si, že pokud by vůbec neexistovala hotovost, ročně by stát na daních (při stávajících daňových zákonech) vybral o vyšší desítky mld. korun ročně více, možná i o 100 mld. (daně z příjmů, DPH).

Takže je to přešně opačně!

Nakonec i já u řemeslníků poptávám platbu v hotovosti "za levno" část daně půjde k řemeslníkovi, část ke mně. Spokojeni jsme všichni, stát se nic nedozví. :-)

Skutečným problémem není žádné zahraničí, ale český stát. Daně jsou příliš vysoké, tak se každému vyplatí to řešit na nepohodu v hotovosti. Na druhou stranu jako zákazník nemám zájem tahat po kapsách hotovost, kterou lehce ztratím. Karta nebo i platby v mobilu jsou rozhodně jednodušší a pohodlnější řešení.

Státní a veřejné instituce mají povinně účet vedený u státní České národní banky, takže ani v tomto bodě nemáš pravdu. Proč státní podnik Česká pošta nemá stejný účet netuším, zase nějaký český bordel, prosím nesvádět na cizinu!

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat