Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rusko vs Ukrajina 9

Pekna otazka zalozena na mylnom predpoklade o US zakladni na Kryme.
Pretoze o tejto zakladni sa nikdy neuskutocnovali ziadne oficielane rokovanie, dokonca aj o vstupe UA do NATO sa jednalo len opatrne, ked UA zistovali moznost a realnost vstupu este za vlady Porosenka.
Netreba fantazirovat a treba sa riadit faktami.
Juscenko do NATO vstupit neplanoval (2005-2010).
Janukovyc to uz neodmietal, ale tvrdil, ze sa UA nebude do NATO ponahlat, takze nejake tanecky uz prebiehali (2010-2014).
Porosenko v 2017 uz otvorene priznaval, zeby mali zaujem o vstup do NATO, ale neprebehli ziadne pristupove rokovanie, cize reakcia zo strany NATO bola viac ako chladna. Evidentne NATO nechcelo provokovat RU.

A teraz pride najvacia bomba, ktoru deiznfo scena ignoruje.
Zelenskyj odmietol myslienku vstupu do NATO pokial UA nebude mat spat okupovane uzmemia, hoci napriklad byvaly generalny tajomnim NATO Rasmusen toto navrhoval.

Takze odpoved znie, nie USA by velmi pravdepodobne nenapadlo Mexiko kvoli osamotenej a izlovanej RU zakladni, nie ziadna US zakladna na Kryme sa neplanovala a nie UA to NATO nikdy vstupit nemohla, pretoze NATO ju tam nikdy oficialne nechcelo.
Podobnost s Krymom a Kubanskou krizou, kde slo o rozmiestnenie jadrovych zbrani (nie o zakladnu) tam nie je absolutne ziadna,

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat